Το Google γιορτάζει την Ημέρα της Γης με ένα ανθισμένο doodle - iefimerida.gr

Το Google γιορτάζει την Ημέρα της Γης με ένα ανθισμένο doodle

Το Google γιορτάζει τη μέρα της Γης με ένα ανθισμένο doodle
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα, 22 Απριλίου, γιορτάζεται παγκοσμίως η μέρα της Γης, με στόχο την κινητοποίηση του κόσμου για την προστασία του πλανήτη και φυσικά η Google αφιέρωσε το σημερινό της doodle εκεί.

Η μέρα της Γης καθιερώθηκε το 1970 μετά από πρόταση που έκανε ο ακτιβιστής Τζον ΜακΚόννελλ σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο το 1969.

Ο Μακ Κόνελλ πρότεινε να γιορτάζεται στις 21 Μαρτίου 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας στο Βόρειο Ημισφαίριο, ωστόσο τελικά η πρώτη μέρα της Γης γιορτάστηκε στις 22 Απριλίου, ενώ από τότε και κάθε χρόνο, η σημερινή γιορτή συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network) σε περισσότερες από 175 χώρες.

Η 22 Απριλίου καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως διεθνής μέρα της Γης μόλις το 2009 και έχει προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου τουλάχιστον μέχρι το 2015.

Σήμερα η Google τιμά την Ημέρα της Γης με ένα ιδιαίτερο doodle που αναπαριστά ένα λιβάδι και δίνει τη δυνατότητα στο χρήση να παίξει με τις εποχές, τον καιρό και τις αλλαγές μέρας και νύχτας.

Συγκεκριμένα, πατώντας τα σύννεφα η Άνοιξη γίνεται φθινόπωρο, πατώντας τα λουλούδια τα «μαδάτε», πατώντας τον ήλιο αλλάζετε τη μέρα και τη νύχτα, ενώ χαριτωμένες εκπλήξεις κρύβονται και στις δύο σπηλιές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ