Οργή στην Ινδία για το βιασμό της 5χρονης – «Πολιόρκησαν» σπίτια πολιτικών - iefimerida.gr

Οργή στην Ινδία για το βιασμό της 5χρονης – «Πολιόρκησαν» σπίτια πολιτικών

Οργή στην Ινδία για το βιασμό της 5χρονης – Διαδηλωτές «πολιόρκησαν» σπίτια πολι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στους πολιτικούς της χώρας στρέφουν το μένος τους οι αγανακτισμένοι πολίτες της Ινδίας οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα συνεχόμενα κρούσματα σκληρής βίας εναντίον γυναικών, με τελευταίο τον αποκρουστικό βιασμό 5χρονου κοριτσιού από γείτονά του.

Κατά την τρίτη ημέρα των κινητοποιήσεων, μικρές ομάδες διαδηλωτών κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να πλησιάσουν σπίτια πολιτικών στο Νέο Δελχί για να διαμαρτυρηθούν για την απροθυμία τους να ενεργήσουν ώστε να υπερασπισθούν τα δικαιώματα των γυναικών.

«Με τα χρήματα των φορολογουμένων πληρώνονται οι μισθοί τους, όμως δεν κάνουν τίποτα για να μας προστατεύσουν. Δεν εμπιστευόμαστε τους αστυνομικούς, είναι διεφθαρμένοι και τεμπέληδες» είπε μια 35χρονη διαδηλώτρια.

Νωρίτερα δυνάμεις της αστυνομίας είχαν συλλάβει μία ομάδα δεκάδων γυναικών (τις άφησαν ελεύθερες αργότερα) οι οποίες προσπάθησαν να φθάσουν μπροστά από το σπίτι της Σόνια Γκάντι, ηγέτιδας του κυβερνώντος κόμματος του Κονγκρέσου.

Ωστόσο, η οργή των διαδηλωτών στρέφεται και κατά της αστυνομία έπειτα από καταγγελίες ότι αξιωματικοί προσπάθησαν να δωροδοκήσουν την οικογένεια της 5χρονης να μην καταθέσει μήνυση στον 22χρονο γείτονα - βιαστή, ενώ πριν μερικές ημέρες είχε κυκλοφορήσει ένα βίντεο που έδειχνε έναν αστυνομικό να χαστουκίζει μία γυναίκα.

Οργή στην Ινδία για το βιασμό της 5χρονης – «Πολιόρκησαν» σπίτια πολιτικών | iefimerida.gr 0
Οργή στην Ινδία για το βιασμό της 5χρονης – «Πολιόρκησαν» σπίτια πολιτικών | iefimerida.gr 1
Οργή στην Ινδία για το βιασμό της 5χρονης – «Πολιόρκησαν» σπίτια πολιτικών | iefimerida.gr 2
Οργή στην Ινδία για το βιασμό της 5χρονης – «Πολιόρκησαν» σπίτια πολιτικών | iefimerida.gr 3
Οργή στην Ινδία για το βιασμό της 5χρονης – «Πολιόρκησαν» σπίτια πολιτικών | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ