Αδιανόητο: Εκαναν πλιάτσικο στα μετάλλια του μαραθωνίου της Βοστώνης και τα πουλάνε στο eΒay - iefimerida.gr
ΚΟΣΜΟΣ 

Αδιανόητο: Εκαναν πλιάτσικο στα μετάλλια του μαραθωνίου της Βοστώνης και τα πουλάνε στο eΒay

Προτού καλά-καλά προλάβουν να στεγνώσουν τα δάκρυα από τα γεγονότα στον μαραθώνιο της Βοστώνης, τα αναμνηστικά μετάλλια του αγώνα πωλούνται ήδη στην ιστοσελίδα ηλεκτρονικών δημοπρασιών eBay.

Αρκετοί είναι αυτοί που εκφράστηκαν με αρνητικά σχόλια για την κίνηση αυτή, με πρώτο τον άνθρωπο που τα κατασκεύασε, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε το περιστατικό «αποκρουστικό».

Ο Νταν Ασγουορθ, πρόεδρος και ιδιοκτήτης της εταιρείας Ashworth Awards στο Βόρειο Ατλμπρο της Μασαχουσέτης, ο οποίος κατασκευάζει μετάλλια και καρφίτσες για τον μαραθώνιο τα τελευταία 31 χρόνια, δήλωσε ότι κάποιος περαστικός ενδεχομένως να πήρε τα μετάλλια την ώρα που επικρατούσε πανικός και τώρα προσπαθεί να επωφεληθεί. «Δεν θεωρώ ότι κάποιος μαραθωνοδρόμος θα πούλαγε το μετάλλιό του», είπε ο Ασγουορθ.

Από την πλευρά της, η εταιρεία μέσω της εκπροσώπου Κάρι Ραμίρεζ δήλωσε ότι «δεν επιτρέπει την πώληση (αντικειμένων) που απεικονίζουν, εξαίρουν ή επιχειρούν να επωφεληθούν από την ανθρώπινη τραγωδία ή τον πόνο» και πρόσθεσε ότι η εταιρεία «θλίβεται βαθιά από την τραγωδία στη Βοστώνη», χωρίς ωστόσο να αποσύρουν τα προϊόντα από τη δημοπρασία.

Η εταιρεία του Ασγουορθ κατασκεύασε περίπου 26.000 μετάλλια για τον μαραθώνιο και ο ίδιος βρισκόταν κοντά στη γραμμή τερματισμού για να υποδεχτεί τη σύζυγο και την αδελφή του που τερμάτισαν εννέα λεπτά πριν από τις εκρήξεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ