Η Guardian ζητά «πολίτες-δημοσιογράφους» - iefimerida.gr

Η Guardian ζητά «πολίτες-δημοσιογράφους»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βρετανική εφημερίδα Guardian εγκαινίασε χθες την διαδικτυακή πλατφόρμα GuardianWitness με σκοπό να προωθήσει τη «δημοσιογραφία των πολιτών». Στη πλατφόρμα θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να «ανεβάζει» άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο και να βλέπει τις δημοσιεύσεις των υπόλοιπων χρηστών, ενώ πριν τη δημοσίευση των αναρτήσεων, το περιεχόμενο αυτών θα ελέγχεται από τους συντάκτες της Guardian.

Το καλύτερο υλικό θα φιλοξενείται και στην κύρια σελίδα της εφημερίδας ή ακόμα και στην έντυπη έκδοσή της.

Με την εγγραφή τους στην υπηρεσία μέσω του λογαριασμού τους στο Twitter ή το Facebook, οι χρήστες θα μπορούν να αποστέλλουν το υλικό που επιθυμούν μέσω ίντερνετ ή μέσω των εφαρμογών που ήδη υπάρχουν για smartphone ή tablet PC με λειτουργικό iOS και Android.

Η Guardian θα αναρτά κάθε εβδομάδα νέες θεματικές ενότητες για τους «δημοσιογράφους – πολίτες», οι οποίες θα καλύπτουν την τρέχουσα ειδησεογραφία, τα αθλητικά, τον πολιτισμό αλλά και το life style. Με αυτό τον τρόπο και μέσω των εφαρμογών, η εφημερίδα στοχεύει στην εξασφάλιση ενός πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού για σημαντικές ειδήσεις, από αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι θα καταγράφουν με το κινητό τους τηλέφωνο κάθε τέτοιο γεγονός.

Ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να αναρτά υλικό για οποιοδήποτε άλλο θέμα τον απασχολεί, πέραν των θεματικών ενοτήτων που έχουν αναρτηθεί από την εφημερίδα.

Σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες, έχουν προβεί και άλλοι δημοσιογραφικοί όμιλοι, όπως το CNN, το οποίο χρησιμοποιεί από το 2007 την πλατφόρμα iReport.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ