Σκορπιός, το ιστορικό νησί στα χέρια ενός Ρώσου μεγιστάνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Σκορπιός, το ιστορικό νησί στα χέρια ενός Ρώσου μεγιστάνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν ήταν ένας απλός εφοπλιστής. Ενας πρωτοπόρος της ναυτιλίας. Η έντονη προσωπικότητά του, ο τρόπος ζωής του, οι γυναίκες της ζωής του και πάνω απ' όλα η αύρα παλιού σταρ του Χόλιγουντ που απέπνεε καθιστούσαν τον Αριστοτέλη Ωνάση ως έναν από τους σημαντικότερους πολίτες του κόσμου.

Γι αυτό και η είδηση πώλησης του Σκορπιού από την Αθηνά Ωνάση στον Ρώσο μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ έχει ξεφύγει από τα έτσι κι αλλιώς στενά ελληνικά όρια. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Telegraph ετοίμασε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στο νησί που η οικογένεια Ωνάση από μια κουκίδα στο χάρτη, το μετέτρεψε σε μια από τις πιο διάσημες γωνιές του πλανήτη.

O Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε τον Σκορπιό το 1963 έναντι 3,5 εκατ. δραχμών και ξόδεψε πολλά χρήματα για να τον μετατρέψει από ένα άνυδρο ξερονήσι σε ένα επίγειο παράδεισο. Εδώ φτάνει στο νησί με υδροπλάνο το 1971.



Μία από τις τρεις κατοικίες του Σκορπιού που, επίσης,διαθέτει ελικοδρόμιο και αποβάθρα για τα κότερα της οικογένειας.



Μία από τις βεράντες του σπιτιού όπου πραγματοποιούνταν τα θρυλικά πάρτι του Αριστοτέλη Ωνάση.

Η Τζάκι Ωνάση το 1974.



Ο Αριστοτέλης Ωνάσης χαλαρώνει στην παραλία με τη συντροφιά της Μαρίας Κάλλας.



Το μικρό αυτό εξοχικό κατασκευάστηκε κατόπιν επιθυμίας της Τζάκι Ωνάση.

Το γιοτ του Ωνάση δεσπόζει στην αποβάθρα.



Στιγμή από την κηδεία του Αριστοτέλη Ωνάση το 1975. Στον Σκορπιό έχουν ταφεί τόσο η κόρη του Χριστίνα όσο και ο γιος του Αλέξανδρος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ