Αλλάζει σπίτι κάθε δύο ημέρες ο Γάλλος πρώην υπουργός Ζερόμ Καϊζάκ - iefimerida.gr

Αλλάζει σπίτι κάθε δύο ημέρες ο Γάλλος πρώην υπουργός Ζερόμ Καϊζάκ

Αλλάζει σπίτι κάθε δύο ημέρες ο Γάλλος πρώην υπουργός Ζερόμ Καϊζάκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλο έχουν προκαλέσει στη Γαλλία, οι αποκαλύψεις για τους λογαριασμούς που διατηρούσε ο πρώην υπουργός Προϋπολογισμού Ζερόμ Καϊζάκ στην Ελβετία και στη Σιγκαπούρη.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Καϊζάκ αποκάλυψε πως μετακομίζει κάθε δύο ημέρες για να γλιτώσει από την πίεση των δημοσιογράφων και των φωτογράφων που τον αναζητούν παντού για να πάρουν μια δήλωση ή φωτογραφία του.

«Μετακομίζω κάθε δύο ημέρες για να ξεφύγω από την πίεση, πηγαίνοντας κυρίως σε φίλους της οικογένειάς μου», είπε τηλεφωνικά στην εφημερίδα La Depeche du Midi, δηλώνοντας την έκπληξή του για την ικανότητα που επιδεικνύουν κάποιοι στον εντοπισμό του.

Ωστόσο, μετά τη συνταγματική μεταρρύθμιση του 2008, ένας υπουργός που αποχωρεί από την κυβέρνηση -ύστερα από παραίτηση ή ανασχηματισμό- μπορεί να επιστρέψει στη βουλευτική του έδρα έπειτα από ένα μήνα. Η προθεσμία για τον Καϊζάκ λήγει στις 19 Απριλίου τα μεσάνυχτα.

Την ίδια ώρα σε συνέντευξή του στην ελβετική οικονομική εφημερίδα Agefi, ο γενικός διευθυντής της ελβετικής τράπεζας Reyl, Φρανσουά Ρεΐλ, διαψεύδει κατηγορηματικά ότι η τράπεζά του διαπραγματεύτηκε μια συναλλαγή 15 εκατομμυρίων ευρώ για λογαριασμό του πελάτη της Ζερόμ Καϊζάκ. «Ουδέποτε λάβαμε γνώση των εν λόγω 15 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν ξέρουμε τίποτε για την ύπαρξή τους, κι αν υπάρχουν, με κανένα τρόπο δεν εμφανίστηκαν στην τράπεζα», δήλωσε ο Ρεΐλ, στην πρώτη συνέντευξη μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης την περασμένη εβδομάδα.

Την Κυριακή το δημόσιο ελβετικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS, επικαλούμενο τραπεζικές πηγές, είχε μεταδώσει ότι ο Καϊζάκ, που διώκεται από τη γαλλική δικαιοσύνη γιατί διατηρεί στην Ελβετία αδήλωτο τραπεζικό λογαριασμό, είχε προσπαθήσει το 2009 να μεταφέρει 15 εκατομμύρια ευρώ σε μια τράπεζα, που δεν κατονόμασε το RTS, η οποία είχε αρνηθεί.

Ο Ρεΐλ διαψεύδει επίσης την προσφυγή σε έναν συλλογικό λογαριασμό που επιτρέπει στην τράπεζα να αποκρύπτει την ταυτότητα ορισμένων πελατών: «τα στοιχεία αυτά δεν ανταποκρίνονται σε τίποτε και η αναφορά τους δείχνει μια παρερμηνεία του τραπεζικού ρυθμιστικού περιβάλλοντος», αναφέρει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ