Ανακαλούνται 3,4 εκατ. αυτοκίνητα λόγω προβλήματος στους αερόσακους - iefimerida.gr

Ανακαλούνται 3,4 εκατ. αυτοκίνητα λόγω προβλήματος στους αερόσακους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερα από 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως σκοπεύουν να ανακαλέσουν οι ιαπωνικές εταιρείες Toyota, Honda, Nissan και Mazda εξαιτίας προβλημάτων στους αερόσακους.

Συγκεκριμένα η Toyota θα ανακαλέσει 1,73 εκ. οχήματα, η Honda, 1,14 εκ. οχήματα, η Nissan 480.000 και η Mazda 45,463. Ολα τα αυτοκίνητα αυτά έχουν την ίδια βλάβη στο φούσκωμα των πλευρικών αερόσακων. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Toyota, στα πέντε περιστατικά βλάβης που συνέβησαν μέχρι στιγμής σε Ιαπωνία και ΗΠΑ και προκάλεσαν την ανάκληση, δεν υπήρξε τραυματισμός επιβάτη.

Σύμφωνα με την Honda, το πρόβλημα είναι ότι οι αερόσακοι φουσκώνουν πολύ με αποτέλεσμα να σκάνε και να υπάρχει κίνδυνος διοχέτευσης μεταλλικών θραυσμάτων στην καμπίνα των επιβατών. Η βλάβη, όπως αναφέρεται, δημιουργήθηκε εξαιτίας δύο ανθρώπινων λαθών στην παραγωγική διαδικασία. Ένας εργάτης ξέχασε να ανοίξει τον διακόπτη που απορρίπτει τα ελαττωματικά υλικά. Στην συνέχεια τα ανταλλακτικά των αερόσακων δεν αποθηκεύτηκαν σωστά, εκτέθηκαν στην υγρασία και παρουσίασαν βλάβες.

Δεν έχει γίνει γνωστό πόσα από τα οχήματα με τους προβληματικούς αερόσακους κυκλοφορούν στη χώρα μας, αλλά οι εταιρίες επεσήμαναν πως τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρχει σχετική ενημέρωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ