Παπαδημούλης: Αυτά τα λέει ο Λαφαζάνης και όχι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Παπαδημούλης: Αυτά τα λέει ο Λαφαζάνης και όχι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Παπαδημούλης: Αυτά τα λέει ο Λαφαζάνης και όχι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ακόμα επεισόδιο της σφοδρής σύγκρουσης Λαφαζάνη - Παπαδημούλη έζησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 78 του επενδυτικού νόμου που αφορά τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών που έδωσαν δάνεια σε νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, ρύθμιση που με βάση την αντιπολίτευση αφορά δάνεια των κομμάτων και «αθωώνει» τα ΔΣ των τραπεζών που τα έδωσαν.

Ολα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα όταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατέθεσαν από κοινού αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για το συγκεκριμένο άρθρο που όμως ήδη είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη Πέμπτη.

Λίγο μετά την κατάθεση ο προεδρεύων Γιάννης Τραγάκης είπε στον κ. Παπαδημούλη ότι δεν μπορεί να γίνει ονομαστική σε ψηφισμένο άρθρο και ότι η ονομαστική θα πρέπει να γίνει επί του συνόλου.

Σύμφωνα με τον κ. Τραγάκη ο κ. Παπαδημούλης συμφώνησε λέγοντάς του «πες εσύ αύριο ότι θα γίνει επί του συνόλου και εμείς θα συμφωνήσουμε και θα το δεχθούμε». Μάλιστα επί του θέματος αυτού υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Παπαδημούλη με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη την οποία επιβεβαίωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα μετά τις 12 το μεσημέρι ο κ. Τραγάκης ξεκίνησε τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας, λογαριάζοντας όμως χωρίς τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να φωνάζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταθέσει πρόταση ονομαστικής επί του συνόλου, διαφωνεί και θέλει ονομαστική μόνο για το άρθρο 78».

Ο κ. Παπαδημούλης αιφνιδιάστηκε και για να μην προχωρήσει σε ανοιχτή σύγκρουση με τον κ. Λαφαζάνη στην Ολομέλεια, δήλωσε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο για το άρθρο 78 και ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την ευθύνη για ψηφοφορία επί του συνόλου, προσθέτοντας όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει στην ονομαστική.

Ο κ. Λαφαζάνης συνέχισε να φωνάζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ψηφοφορία μόνο για το άρθρο 78. Ο κ. Τραγάκης που αντιλήφθηκε τη διάσταση απόψεων μεταξύ Λαφαζάνη και Παπαδημούλη αποφάσισε να στριμώξει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και έθεσε το δίλημμα: «Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μετατρέψει τώρα την ονομαστική ψηφοφορία επί του συνόλου και να ξεκινήσουμε αλλιώς για το προεδρείο δεν υπάρχει θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας και το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στο σύνολό του με τη συνήθη διαδικασία».

Ο κ. Παπαδημούλης αρνήθηκε να πάρει αυτή την ευθύνη και κατηγόρησε το προεδρείο ότι είναι αυτό που αθέτησε το λόγο του προκειμένου να μη γίνει ψηφοφορία και έρθει σε δύσκολη θέση η κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ ο κ. Λαφαζάνης πίσω του φώναζε «όχι επί του συνόλου, μόνο για το 78».

Μια ακόμα ονομαστική ψηφοφορία του ΣΥΡΙΖΑ χάθηκε, καθώς ο κ. Τραγάκης εκμεταλλευόμενος τη διαφορετική άποψη των δυο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε την ονομαστική.

Λίγο αργότερα ο κ. Παπαδημούλης μιλούσε στους δημοσιογράφους για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ενώ μισή ώρα αργότερα ο κ. Λαφαζάνης έδινε μια τελείως διαφορετική άποψη λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι «συνειδητά ακυρώσαμε την ονομαστική γιατί ξέραμε ότι θα τη χάναμε και έτσι θα δίναμε το άλλοθι στην κυβέρνηση ότι η συγκεκριμένη διάταξη πέρασε με τις ψήφους των βουλευτών ονομαστικά. Τώρα όμως το θέμα μένει πολιτικά ανοιχτό και μπορούμε να το επαναφέρουμε αμφισβητώντας και το πώς ψηφίστηκε το νομοσχέδιο στο σύνολό του».

Λίγο αργότερα ο κ. Παπαδημούλης τον οποίο οι δημοσιογράφοι ρώτησαν γι' αυτή τη δήλωση Λαφαζάνη απάντησε σιβυλλικά «αυτά τα λέει ο κ. Λαφαζάνης και όχι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ».

Απόδειξη της συμφωνίας που είχε γίνει χθες για ονομαστική ψηφοφορία επί του συνόλου και όχι μόνο επί του άρθρου είναι και οι επιστολικές ψήφοι που έστειλαν σήμερα το πρωί δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και δυο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τις οποίες το iefimerida παρουσιάζει αποκλειστικά, στις οποίες γράφουν ότι ψηφίζουν «όχι» στην ονομαστική ψηφοφορία επί του συνόλου του νομοσχεδίου.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται με διαφορετικές απόψεις καθώς και χθες το βράδυ ο Σταύρος Κοντονής διαφοροποιήθηκε από τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Θοδωρή Δρίτσα και δεν ψήφισε υπέρ της άμεσης επανάκλησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στην προανακριτική επιτροπή.

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Παπαδημούλης: Αυτά τα λέει ο Λαφαζάνης και όχι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr 0

Παπαδημούλης: Αυτά τα λέει ο Λαφαζάνης και όχι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr 1

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ