Γεννητούρια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Αυτά είναι τα νέα μέλη του [εικόνες] - iefimerida.gr

Γεννητούρια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Αυτά είναι τα νέα μέλη του [εικόνες]

Γεννητούρια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Αυτά είναι τα νέα μέλη του [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρία καινούρια μέλη προστέθηκαν στα ζώα του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στα Σπάτα. Πρόκειται για δύο αιλουροειδή και μία σπάνια καμήλα, τα οποία φωτογραφήθηκαν την περασμένη Τρίτη σε μοναδικές πόζες.

Το μεγαλύτερο σε ηλικία από τα μωρά είναι η Βαλεντίνα, ένα μικρό πούμα που ονομάστηκε έτσι γιατί γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου. Ανήκει στο είδος Cougar Puma concolor και το συγκεκριμένο είδος συναντάται σε όλη την αμερικανική ήπειρο, από το Νότιο Καναδά μέχρι την Παταγονία, ωστόσο το είδος δεν θεωρείται απειλούμενο.

Το δεύτερο μωρό, το οποίο γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου ήταν ο Ακίντα, ένα αρσενικό λιονταράκι της συνομοταξίας Panthera Leo το οποίο παρουσιάστηκε την Τρίτη για πρώτη φορά στο κοινό. Το συγκεκριμένο είδος είναι σχετικά απειλούμενο αφού ο συνολικός πληθυσμός του ενδέχεται να έχει μειωθεί στα μόλις 15.000 άτομα από περίπου 400.000 άτομα τη δεκαετία του 1950.

Τέλος το τελευταίο μωρό που γεννήθηκε αρκετά πρόσφατα είναι μια σπάνια βακτριανή καμήλα (Camelus bactrianus) που γεννήθηκε στις 6 Απριλίου. Το μωρό φέρει το χαρακτηριστικό μακρύ τρίχωμα του είδους, το οποίο ζει στις στέπες της Κεντρικής Ασίας και αντιμετωπίζει κρίσιμο κίνδυνο εξαφάνισης.

Δείτε τα μωρά στις εικόνες που ακολουθούν

Ακίντα

Βακτριανή καμήλα

Βαλεντίνα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ