Τσίπρας: Ζητάμε εκλογές για να σταματήσει η κατρακύλα - iefimerida.gr

Τσίπρας: Ζητάμε εκλογές για να σταματήσει η κατρακύλα

Τσίπρας: Ζητάμε εκλογές για να σταματήσει η κατρακύλα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να υπάρξει μια νέα στρατηγική διαπραγμάτευσης επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εφαρμόσει κανένα μνημονιακό σχέδιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει εκλογές για να σταματήσει η κατρακύλα της χώρας, ενώ ζήτησε να παγώσει ο πρωθυπουργός τις διαπραγματεύσεις και να κάνει περιοδεία σε όλες τις χώρες της νότιας Ευρώπης, προσθέτοντας ότι πρέπει να σχηματιστούν συμμαχίες με τις υπόλοιπες χώρες που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.

Σχετικά με τις δυνατότητες διαμόρφωσης μιας τέτοιας συμμαχίας στις σημερινές συνθήκες, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρέπει να σπάσει η πολιτική των βορείων χωρών και της Γερμανίας να απομονώνουν μία-μία τις χώρες του νότου για να επιβάλλουν την θέλησή τους. Ειδικά για την Ελλάδα είπε ότι πρέπει να σπάσει η αντίληψη ότι η χώρα μας είναι ειδική περίπτωση.

Επέκρινε τον Αντώνη Σαμαρά αναφέροντας ότι μέσα σε μία νύχτα έκανε στροφή 180 μοιρών, ενώ μόλις εξελέγη, πήγε στο Βερολίνο για να συναντήσει την Ανγκελα Μέρκελ και να φτιάξει το νέο δόγμα της απευθείας επαφής με τη Γερμανίδα καγκελάριο, ενώ πρόσθεσε ότι η Ευρωζώην οδηγείται σε μία αποικιοποίηση του Νότου με χώρες όπως οι Ελλάδα, Ιταλία,Ισπανία, μεταλλάσσονται σε αποικίες χρεών.

Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, που τον ενημέρωσε για το τελευταίο Eurogroup για την Κύπρο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι στη συνεδρίαση αυτή οι χώρες του Βορρά διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και τελικά επιβλήθηκε η γνωστή λύση. Γι αυτό, είπε ο κ. Τσίπρας, πρέπει να σπάσει η αυταπάτη των χωρών του νότου ότι αν τα έχουν καλά με την ισχυρό θα πάνε καλά τα πράγματα.

Για το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Στην ερώτηση με ποιόν θα κυβερνήσει τη χώρα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με το που θα λάβει ισχυρή λαϊκή εντολή, θα καταθέσει το πρόγραμμά του, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα το ακολουθήσουν δυνάμεις, διαφορετικά, πρόσθεσε, θα έχουν την ευθύνη μιας μεγάλης αστάθειας της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι θα βρεθούν πρόσωπα και δυνάμεις που θα στηρίξουν μια νέα εθνική προσπάθεια και με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργηθεί μια αριστερή κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, με εντολή για σκληρή σύγκρουση στην Ευρώπη «για να σώσουμε την πατρίδα μας».

Σε ερώτηση εάν προτίθεται να συγκυβερνήσει με κάποιο από τα κόμματα της σημερινής κυβέρνησης ανέφερε μεν ότι τα πράγματα στη ζωή μπορεί να έρθουν διαφορετικά, ωστόσο, δεν υπάρχει περίπτωση να κυβερνήσει με μνημονιακό σχέδιο.

Για το «φλέρτ» με τους Ανεξάρτητους Ελληνες

Αναφορικά με τη συνάντησή του με τον Πάνο Καμμένο τόνισε ότι υπήρξε μια ταύτιση διαπιστώσεων και τίποτα παραπάνω, ενώ ανέφερε ότι σκοπός της συνάντησης ήταν η δημιουργία ενός κινήματος για να μην μείνει η Κύπρος μόνη.

«Συμμαχίες θα διαμορφωθούν αυτό είναι αναπόφευκτο, αλλά εμείς δεν θα τις στήσουμε από πριν σε κλειστά γραφεία» ήταν τα λόγια του κ. Τσίπρα.

Για τις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη και Ευρωζώνη

Σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι θα πάει στις διαπραγματεύσεις με ξεκάθαρο σχέδιο να σώσει την Ελλάδα μέσα στο ευρώ και όχι εκτός αυτού και ενδεχομένως να χρειαστεί να θέσει και ένα δίλημμα στον ελληνικό λαό «η στηρίζετε τη νέα δυναμική ή οδηγούμαστε σε νέα αβεβαιότητα».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι Γερμανοί δεν αφήνουν στην τύχη και εκτίμησε ότι έχουν ετοιμάσει και ένα σχέδιο για την περίπτωση μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Γερμανία έχει σχέδιο να παραμείνει στο ευρώ γιατί από κερδίζει και είναι έτοιμοι να κάτσουν στο τραπέζι για να κερδίσουν όσο περισσότερα μπορούν» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι «Η διαπραγμάτευση είναι μία σύγκρουση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ