Οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ έδειξαν πως το 12,5% του βοδινού κρέατος είχε DNA αλόγου - iefimerida.gr

Οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ έδειξαν πως το 12,5% του βοδινού κρέατος είχε DNA αλόγου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντικά αποτελέσματα είχαν οι έλεγχοι του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων σε εταιρείες παρασκευής και εμπορίας βοδινού κρέατος, αφού το 12,5% των τελικών προϊόντων διαπιστώθηκε ότι περιείχαν κρέας αλόγου χωρίς να το γνωρίζουν οι καταναλωτές.

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, από τα 288 δείγματα προϊόντων που ελέγχθηκαν, στα 36 ανιχνεύθηκε DNA αλόγου αναφέρει το «Έθνος» σε δημοσίευμά του. Ο ΕΦΕΤ, έλεγξε συνολικά 349 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 176 ήταν εγκαταστάσεις επεξεργασίας κρέατος, τα 26 catering, οι 63 εισαγωγείς, οι 70 επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και τα 14 εστιατόρια, ενώ παράλληλα έλαβε και 36 δείγματα κρέατος και τα απέστειλε στο Γενικό Χημείο του Κράτους για να εξακριβωθεί εάν περιείχαν φαινυλοβουταζόνη, με τα 24 αποτελέσματα που έχουν εκδοθεί να είναι αρνητικά.

Από την έρευνα προέκυψε επίσης, οτι οι χώρες προέλευσης της πρώτης ύλης βόειου κρέατος που ενοχοποιείται για την παρουσία DNA αλόγου ήταν κατά βάση η Ρουμανία και κατά δεύτερο λόγο η Πολωνία και η Ιταλία, ενώ τελικά προϊόντα που εισήχθησαν στη χώρα μας είχαν παρασκευαστεί σε Λετονία, Γαλλία, Ρουμανία και Ολλανδία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ