Της... προανακριτικής την Τρίτη στη Βουλή για Βενιζέλο – Παπανδρέου - iefimerida.gr

Της... προανακριτικής την Τρίτη στη Βουλή για Βενιζέλο – Παπανδρέου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ακόμη ημέρα έντασης αναμένεται την Τρίτη στη Βουλή κατά τη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε σχέση με τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ.

Αρχικά αναμένεται να τεθεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το αίτημα να επιστρέψει στην επιτροπή για να συνεχιστεί η εξέτασή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Αυτό το έχει ήδη αποκλείσει ο πρόεδρος της επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης που -όπως έχει δηλώσει- εκτιμά ότι έχει ολοκληρωθεί η έτσι κι αλλιώς επεισοδιακή κατάθεση του κ. Βενιζέλου την περασμένη Πέμπτη.

Εφόσον ολοκληρωθεί η... μάχη για τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αρχίσει ο «πόλεμος» για τον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Οπως είναι ήδη γνωστό, ο κ. Παπανδρέου έχει εκφράσει την πρόθεση να μην παραστεί δια ζώσης στη συνεδρίαση της επιτροπής και θα αρκεστεί να αποστείλει ένα υπόμνημα στο οποίο θα εκθέτει την άποψή του για τη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκογιαννάκη η αποστολή του υπομνήματος είναι μια πράξη σύννομη και προτίθεται να την κάνει αποδεκτή εφόσον το υπόμνημα αυτό είναι πλήρες και αναλυτικό. Αν υπάρξουν αντίθετες απόψεις γι' αυτό, υποστηρίζει ο κ. Μαρκογιαννάκης, τότε θα κληθεί να αποφασίσει η επιτροπή κατά πλειοψηφία.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έχει τονιστεί ότι θα εξαντληθεί κάθε δυνατός τρόπος ώστε να υπάρξει αυτοπρόσωπη παρουσία του κ. Παπανδρέου στην επιτροπή για να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα.

Την ίδια στάση αναμένεται να τηρήσουν και οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Αρα, η ψηφοφορία που θα διεξαχθεί θα είναι κρίσιμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ