Έγινε κόμμα το WikiLeaks στην Αυστραλία - iefimerida.gr

Έγινε κόμμα το WikiLeaks στην Αυστραλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανακοινώθηκε το Σάββατο η δημιουργία του κόμματος WikiLeaks Party στην Αυστραλία με σκοπό να διεκδικήσει έδρες στις εθνικές εκλογές, με επικεφαλής τον περιλάλητο πλέον γκουρού της πληροφορικής Τζούλιαν Ασάνζ.

Στελέχη του κόμματος ανακοίνωσαν ότι θα επιλεγούν «εκλεκτοί» υποψήφιοι για να διεκδικήσουν έδρες στη Βικτωρία τη Νέα Νότια Ουαλία και τη Δυτική Αυστραλία.

Υποψήφιος στο νεοσύστατο κόμμα θα είναι και ο Τζούλιαν Ασάνζ ο πασίγνωστος χάκερ, ακτιβιστής και ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks εις βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για σεξουαλική παρενόχληση και παραμένει έγκλειστος στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο που του παραχώρησε πολιτικό άσυλο.

Ο υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος Γκρεγκ Μπαρνς αντέκρουσε τα σχόλια ότι στόχος του κόμματος είναι η επιστορφή του Ασάνζ στην Αυστραλία, ενώ μιλώντας στο au.news.yahoo.com δήλωσε πως έχει αρχίσει να εξαπλώνεται η επιρροή του κόμματος και έχει ήδη εξασφαλίσει την στήριξη ενός μεγάλου φιλανθρωπικού οργανισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ