Καμία φορολογική επιβάρυνση για τους 18ρηδες που κάνουν για πρώτη φορά δήλωση - iefimerida.gr

Καμία φορολογική επιβάρυνση για τους 18ρηδες που κάνουν για πρώτη φορά δήλωση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καμία φορολογική επιβάρυνση δεν θα αντιμετωπίζουν οι φορολογούμενοι άνω των 18 ετών που δεν έχουν κανένα εισόδημα και υποβάλλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο, κάθε φυσικό πρόσωπο έχει υποχρέωση να υποβάλλει δήλωση εφόσον συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Η υποχρέωση ισχύει για τις δηλώσεις που υποβάλλονται από το οικονομικό έτος 2013 και μετά, με προθεσμία μέχρι τις 30 Ιουνίου, αναφέρει το imerisia.gr.

Ωστόσο, δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση, καθώς το υπουργείο Οικονομικών με διάταξη του αποσαφήνισε πως στους υπόχρεους άνω των 18 ετών που υποβάλλουν φέτος για πρώτη φορά δήλωση εισοδήματος (οι οποίοι δεν έχουν τεκμαρτό ούτε πραγματικό εισόδημα) δεν θα εφαρμοστεί η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ