Ποιο είναι το γιοτ Azzam που πετάει απόνερα στο Eclipse του Αμπράμοβιτς - iefimerida.gr

Ποιο είναι το γιοτ Azzam που πετάει απόνερα στο Eclipse του Αμπράμοβιτς

Ποιο είναι το γιοτ Azzam που πετάει απόνερα στο Eclispse του Αμπράμοβιτς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πονοκέφαλο στον ιδιοκτήτη της Τσέλσι Ρόμαν Αμπράμοβιτς προκαλεί ο άγνωστος ιδιοκτήτης του υπερπολυτελούς σκάφους «Azzam», το οποίο διεμβόλισε το περίφημο Eclipse του Ρώσου μεγιστάνα.

Το περασμένο Σάββατο, στη Βρέμη καθελκύστηκε το σούπερ γιοτ «Azzam» και πλέον είναι το μεγαλύτερο, το ταχύτερο και το βαρύτερο ιδιωτικό γιοτ που πλέει στις θάλασσες αφαιρώντας μετά από τέσσερα χρόνια τα πρωτεία από το Eclipse.

Τα χαρακτηριστικά του Azzam

To «Azzam» στα αραβικά σημαίνει αποφασιστικότητα και όπως φαίνεται ο ιδιοκτήτης του έδειξε τη μέγιστη αποφασιστικότητα σπάζοντας όλα τα ρεκόρ. Οπως αναφέρει και η εφημερίδα «Τα Νέα», επένδυσε περίπου 470 εκατ. ευρώ. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακότατο αφού το γιοτ έχει 180 μέτρα συνολικό μήκος, 17 μέτρα μεγαλύτερο από το «Eclipse» και χωρητικότητα (γκρος τονάζ) 14.000 τόνους – όσο ζυγίζουν περίπου 1.750 αφρικανικοί ελέφαντες. Η μηχανή του είναι εξοπλισμένη με δύο τουρμπίνες αερίου και δύο ντιζελοκίνητες, και παράγει την εντυπωσιακή ισχύ των 94.000 ίππων, οι οποίοι του δίνουν τη δυνατότητα να πιάσει τα 35 μίλια την ώρα.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η πολυτέλεια, με τον εξωτερικό σχεδιασμό και τους εσωτερικούς χώρους να προκαλούν δέος και να υπόσχονται στους καλεσμένους αξέχαστες και χλιδάτες διακοπές. Στους τεράστιους κλειστούς χώρους του – ένα μόνο σαλόνι φθάνει τα 9 μέτρα μήκος – το γιοτ μπορεί να φιλοξενήσεις άνετα έως και 35 άτομα. Μία κινηματογραφική αίθουσα, πλέι-ρουμ, κομμωτήριο, αίθουσα χορού, αίθουσα συσκέψεων, σάουνα, μία μεγάλη πισίνα και δεκάδες σουίτες περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ