H συγκινητική επιστροφή του Αμπιντάλ στο Καμπ Νου [βίντεο] - iefimerida.gr

H συγκινητική επιστροφή του Αμπιντάλ στο Καμπ Νου [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βραδιά του Σαββάτου θα μείνει αξέχαστη στον Γάλλο αμυντικό της Μπαρτσελόνα, Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους έπειτα από 402 ημέρες, μετά τη μεταμόσχευση ήπατος στην οποία υπεβλήθη, με τους χιλιάδες θεατές του Καμπ Νου να χειροκροτούν όρθιοι.

Ο Αμπιντάλ αφιέρωσε την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα στον ξάδερφό του ο οποίος δέχθηκε να γίνει δότης ώστε ο ποδοσφαιριστής να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος.

Ετσι μετά από τετρακόσιες και πλέον ημέρες, στο 70' λεπτό του αγώνα ενάντια στη Μαγιόρκα όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο για τον Ερίκ Αμπιντάλ ο οποίος αντικατέστησε τον Ζεράρ Πικέ.

Το ευχαριστώ στον ξάδελφό του ήρθε κι επισήμως με το μπλουζάκι που φόραγε ο Αμπιντάλ και ανέφερε «Ευχαριστώ στον ξάδερφό μου. Το 13», ενώ λίγο αργότερα δήλωσε στο Canal+ «Ήταν μία μοναδική στιγμή η επιστροφή μου, θέλω να ευχαριστήσω τον ξάδερφό μου. Χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν τώρα εδώ».

Θέλω να με έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι που βρίσκονται στα νοσοκομεία και παλεύουν. Χωρίς να ήταν πρόθεσή μου, είμαι απλά ένα παράδειγμα.

Η συμβουλή μου είναι να μη σταματούν να παλεύουν, να πιστεύουν στο Θεό, να προσεύχονται πολύ και να δέχονται τη βοήθεια των ανθρώπων που είναι πίσω τους».

Ο σύλλογος της Καταλωνίας είχε σταθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Ερίκ Αμπιντάλ με τους διοικούντες και συμπαίκτες του να τον στηρίζουν συνεχώς μέχρι να έλθει η χθεσινή μεγάλη επιστροφή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ