WC-TV: Οι δύο πιο αδίστακτοι ψυχοπαθείς δολοφόνοι ζητάνε ξανά την αγάπη σου [βίντεο] - iefimerida.gr

WC-TV: Οι δύο πιο αδίστακτοι ψυχοπαθείς δολοφόνοι ζητάνε ξανά την αγάπη σου [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος απολαμβάνει την ανοιξιάτικη εσωτερική του αναγέννηση, όπως την ονειρεύεται: Βουτηγμένος στο αίμα, βλέποντας τα trailer και διαβάζοντας τις πρώτες ξένες κριτικές για τις δύο πιο αναμενόμενες σειρές της σεζόν.

Δύο θρύλοι της σφαγής και του τρόμου, σηματοδοτούν με τα μαχαίρια και τα πτώματα που αφήνουν στο πέρασμα τους, την κορύφωση της πιο όμορφης και ρομαντικής εποχής του χρόνου. Μετατρέποντας την τηλεοπτική διασκέδαση σε αυστηρώς ακατάλληλη υπόθεση, για αιμοδιψείς ενήλικες. Και συνεχίζοντας στη μικρή οθόνη, τον θρύλο που έγραψαν στη μεγάλη. Μολονότι η σειρά Bates Motel, που αφηγείται το ξεκίνημα της ζωής του θρυλικού μακελάρη από το «Ψυχώ», Νόρμαν Μπέιτς ξεκίνησε στο καλωδιακό κανάλο Α&Ε εδώ και τρεις εβδομάδες (18 Μαρτίου), η μονομαχία ουσιαστικά πήρε μπρος, μόλις προχτές (4 Απριλίου), με την προβολή του πρώτου επεισοδίου του «Hannibal» από το ΝΒC. Δύο σειρές που προσπαθούν να ιχνηλατήσουν τις ρίζες του κακού στους διάσημους ήρωες τους, πιάνοντας τους από την αρχή, δηλαδή πριν από τα γεγονότα που τους χάρισαν τη φήμη τους στις κινηματογραφικές ταινίες (αν και για τον «Hannibal» υπάρχει το κινηματογραφικό σίκουελ «Hannibal Rising"). Kι ενώ ακολουθούν την περσόνα των ηρώων τους, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από τις ταινίες, δημιουργούν ένα καινούργιο χρονολόγιο (timeline) αφού και οι δύο σειρές, παίρνουν το ρίσκο να τους μεταφέρουν στο σήμερα.

Στην περίπτωση του «Bates Motel" η ιστορία ξεκινάει με το θάνατο της συζύγου της Νόρμα, και τη μετακόμιση εκείνης και του νεαρού γιου τους στο περιβόητο motel που θα γίνει η τελευταία κατοικία για πολλούς από τους επισκέπτες του. Ναι, η Νόρμα είναι η μαμά του «Νόρμαν», αυτή που στο «Ψυχώ» ο Άντονι Πέρκινς διατηρεί μιουμοποιημένη στη σοφίτα του. Με τον ηθοποιό Φρέντι Χάιμορ που υποδύεται τον πρωταγωνιστή στα 17 του χρόνια αλλά και τη Βέρα Φαρμίγκα στο ρόλο της μητέρας του να κερδίζουν τις εντυπώσεις των κριτικών. Την πλειοψηφία των αμερικάνικων εντύπων να γράφουν πολύ καλές κριτικές (Wall Street Journal Washington Post, Hollywood Reporter, Los Angeles Times, Entertainment Weekly). Και να μιλάνε για ένα ατμοσφαιρικό, και ψυχαγωγικό ταξίδι στον τρόμο, που κέρδισε το στοίχημα της εξερεύνησης των αρχών του σύμπαντος μιας κλασσικής ιστορίας, με συμπαγή σεναριακή γραφή, στιλάτη διαστροφή, ίντριγκα και εκπλήξεις, παρά τη σχετικά αργή αρχή που μας συστήνει τους χαρακτήρες. Με έξτρα κερασάκι στην τούρτα, την κρυφή ζωή των κατοίκων της πόλης του "Bates Motel" που έχουν για βασική τους ενασχόληση την καλλιέργεια μαριχουάνας και πολλά κρυμμένα μυστικά.

WC-TV: Οι δύο πιο αδίστακτοι ψυχοπαθείς δολοφόνοι ζητάνε ξανά την αγάπη σου [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Λίγο πιο πολωμένες, και προς τα πάνω και προς τα κάτω, είναι οι πρώτες αντιδράσεις για το "Hannibal" με πρωταγωνιστή τον Mαντς Μίκελσεν. Yπάρχουν έντυπα, που δεν διστάζουν να γράψουν πως πιθανότατα πρόκειται για το καλύτερο σόου του NBC, από τον καιρό του... πάντα, ενώ το δύσκολο στις κριτικές του Νew York, μιλάει για την πιο όμορφη εικαστικά, σειρά που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση «με ονειρικές και εφιαλτικές σκηνές που έχουν οπτικοποιηθεί με σπάνια για το μέσο χάρη» αναφέροντας ως κύρια επιλογή στη σκηνοθετική αισθητική τον Ντέιβιντ Φίντσερ από το «Seven". Στον αντίποδα, άλλες εφημερίδες και περιοδικά όπως οι Los Angeles Times και οι Νew York Times, «χτυπάνε» τη σειρά ακριβώς γι αυτό το λόγο, χαρακτηρίζοντας την υπερβολικά σοβαρή, και ξιπασμένη μέσα στην οπερατική αισθητική της αυταρέσκεια. Αρνητική κριτική που τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα, λειτουργεί ως άκρως θετική. Δώσε μου οπερατική αυταρέσκεια και παρανοημένη, ατμοσφαιρική εικονογράφηση και φάε μου και το συκώτι (με κρασί Κιάντι όπως συνηθίζει αν θυμάμαι καλά ο ανθρωποφάγος Χάνιμπαλ).Με μόνο σίγουρο, το ότι ειδικά οι οπαδοί του τρόμου, έχουν μια υπέροχη διπλή απόλαυση για τις επόμενες εβδομάδες (13 επεισόδια διαρκεί ο "Hannibal" και 10 το «Bates Motel" σε μια τηλεόραση, που αποδεικνύει όλο και πιο έντονα, ότι κοντράρει πλέον στο επίπεδο της μαζικής ψυχαγωγίας, το σινεμά, με αξιώσεις.

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana. Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ