The Globe and Mail για Μπουτάρη: Ο δήμαρχος με τα τατουάζ που προσπαθεί να σκοτώσει το δημοσιονομικό τέρας στην πόλη - iefimerida.gr

The Globe and Mail για Μπουτάρη: Ο δήμαρχος με τα τατουάζ που προσπαθεί να σκοτώσει το δημοσιονομικό τέρας στην πόλη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρωτοσέλιδο σε εφημερίδα του Καναδά έγινε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, καθώς χθες η καναδική εφημερίδα The Globe and Mail δημοσίευσε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στο οποίο σκιαγραφείται η προσωπικότητα και το έργο του δημάρχου και αναφέρεται στο πρόσωπό του με κολακευτικές εκφράσεις, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον δήμαρχο που «προσπαθεί να σκοτώσει το δημοσιονομικό τέρας στην πόλη του» βάζοντας τάξη στα οικονομικά του δήμου, ενώ κάνει ιδιαίτερη μνεία στα τατουάζ και στα κοσμήματα που φοράει.

Ο δημοσιογράφος Ερικ Ρέγκουλι που υπέγραψε το κείμενο, κάνει λόγο για τις προσπάθειες που κατέβαλε ο κ. Μπουτάρης προκειμένου να ισορροπήσει τον προϋπολογισμό του δήμου Θεσσαλονίκης μετά τη θητεία του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ενώ υποστηρίζει παράλληλα ότι η ενασχόλησή του με την οινοποιία ήταν αυτή που τον βοήθησε να τακτοποιήσει τα οικονομικά της πόλης.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στις προσπάθειες του Γιάννη Μπουτάρη να αντιμετωπίσει την ανεργία που εμφανίζει υψηλά ποσοστά στη συμπρωτεύουσα, καθώς και για την προσπάθεια που κάνει για να βοηθήσει την ανάπτυξη του τουρισμού στην πόλη, η οποία αποκαλείτο «Ιερουσαλήμ» των Βαλκανίων λόγω της εβραϊκής και οθωμανικής παρουσίας στην περιοχή. Παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει ορισμένες από τις ενέργειες του δημάρχου, ο ίδιος συνεχίζει την προσπάθειά του να προσελκύσει Τούρκους και Ισραηλινούς επισκέπτες στην πόλη, με την εφημερίδα να αναφέρει ότι πέρυσι περίπου 50.000 Τούρκοι και Ισραηλινοί επισκέφθηκαν την Θεσσαλονίκη.

Το ρεπορτάζ καταλήγει αναφέροντας πως ο κ. Μπουτάρης επιθυμεί να συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκίνησε για τη Θεσσαλονίκη, με μια δεύτερη θητεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ