Μια συνάντηση απ' τα παλιά στο βιβλίο του Πρετεντέρη [εικόνες] - iefimerida.gr

Μια συνάντηση απ' τα παλιά στο βιβλίο του Πρετεντέρη [εικόνες]

Μια συνάντηση απ' τα παλιά στο βιβλίου του Πρετεντέρη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το νέο του βιβλίο με τίτλο «Ο Ψυχρός Εμφύλιος, τα πρόσωπα και τα γεγονότα που διέλυσαν τη χώρα», παρουσίασε την Πέμπτη ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης, σε μια εκδήλωση που έδωσαν το «παρών» κορυφαία ονόματα του πολιτικού, δημοσιογραφικού και κοινωνικού χώρου.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι πρώην πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Κώστας Σημίτης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, η επίτροπος Αλιείας Μαρία Δαμανάκη και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Μια συνάντηση απ' τα παλιά στο βιβλίο του Πρετεντέρη [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στο βιβλίο, ο γνωστός δημοσιογράφος παραθέτει ρήσεις και διαλόγους μεταξύ κορυφαίων πολιτικών, και καταθέτει την άποψή του για τις αιτίες της τελευταίας καταστροφικής, όπως χαρακτηρίζεται, τριετίας.

Μια συνάντηση απ' τα παλιά στο βιβλίο του Πρετεντέρη [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Πριν από τρία χρόνια, η Ελλάδα έπεσε στα χέρια των τυχαίων. Κι αμέσως μετά βρέθηκε στο στόχαστρο των τυχάρπαστων» υποστηρίζει ο κ. Πρετεντέρης αναφερόμενος προφανώς στον Γιώργο Παπανδρέου που κέρδισε τις εκλογές το 2009, ενώ στη συνέχεια, γράφει ότι στην Ελλάδα η καταστροφή αυτή εξελίχθηκε σε «μια σύγκρουση που πήρε μορφή εμφυλίου "χαμηλής έντασης"... Ένας Ψυχρός Πόλεμος χωρίς πολεμικές συγκρούσεις και ένοπλες αναμετρήσεις, αλλά με το πάθος, τον φανατισμό και τον διχασμό μιας τυπικής εγχώριας σύγκρουσης».

Μια συνάντηση απ' τα παλιά στο βιβλίο του Πρετεντέρη [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ