Koλλάει στη Μονή Κύκκου η πώληση ακινήτου του Δημοσίου στη Λευκωσία έναντι 8,3 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Koλλάει στη Μονή Κύκκου η πώληση ακινήτου του Δημοσίου στη Λευκωσία έναντι 8,3 εκατ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Tofarco κέρδισε το διαγωνισμό για απόκτηση του ελληνικού ακινήτου απέναντι από το Μετόχι Κύκκου, το οποίο αντιτίθεται στην ολοκλήρωση της πράξης και μάλιστα εξασφάλισε και απαγορευτικό διάταγμα δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η προσφορά που έδωσε η Tofarco η οποία αγόρασε το οικόπεδο ήταν 8.3 εκ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, το Μετόχι του Κύκκου αντιτίθεται στην ολοκλήρωση της πράξης Αιτία το γεγονός ότι από τα 8.000 τ.μ. που καταλαμβάνει το ακίνητο, τα 4.000 τ.μ. δωρίστηκαν από τη Μονή με σκοπό την ανέγερση ελληνικής πρεσβείας.

Μάλιστα στη σχετική ρήτρα αναφερόταν πως κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει εντός δεκαετίας.

Η Μονή Κύκκου έχει εξασφαλίσει δικαστικό διάταγμα που απαγορεύει την πώληση του ακινήτου, ενώ διεκδικεί την επιστροφή του και το ελληνικό Δημόσιο έχει προσφύγει στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, σε μια προσπάθεια να ακυρώσει το απαγορευτικό διάταγμα.

Η Μονή με αγωγή που κατέθεσε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας καταγγέλλει παραβίαση όρου που έθεσε στο πωλητήριο έγγραφο, όταν μεταβίβασε το εν λόγω ακίνητο, το 1998, στο ελληνικό Δημόσιο, και ο ηγούμενος της Μονής, Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος, διεκδικεί την επιστροφή του ακινήτου, που βρίσκεται στην ακριβότερη περιοχή της Λευκωσίας και συγκεκριμένα απέναντι από το Μετόχι του Κύκκου.

Ας σημειωθεί ότι για την αγορά της συγκεκριμένης έκτασης γης υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και από Κύπριους επιχειρηματίες. Μεταξύ αυτών και ο επιχειρηματίας Άντης Λούτσιος, συμπέθερος του προέδρου Αναστασιάδη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ