Πως γλίτωσε το «κούρεμα» των 15 εκατ. ευρώ που είχε στην Τράπεζα Κύπρου Κινέζος επιχειρηματίας - iefimerida.gr

Πως γλίτωσε το «κούρεμα» των 15 εκατ. ευρώ που είχε στην Τράπεζα Κύπρου Κινέζος επιχειρηματίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γλίτωσε την φορολόγηση των καταθέσεων του Κινέζος επιχειρηματίας στον οποίο είχε χορηγηθεί η κυπριακή υπηκοότητα υπό συγκεκριμένους όρους και μετέφερε 15 εκατομμύρια ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου, καθώς η Δικαιοσύνη έκρινε το «κούρεμα» στα κεφάλαια του εν λόγω επιχειρηματία παράνομο.

Όπως αναφέρουν τα «Νέα», ο επιχειρηματίας είχε αποκτήσει την κυπριακή υπηκοότητα εκμεταλλευόμενος μια ρύθμιση για όσους αλλοδαπούς εκτός ΕΕ ήθελαν να την αποκτήσουν με στόχο την προσέλκυση επενδυτών.

Ο επιχειρηματίας ο οποίος κατέθεσε στην Τράπεζα Κύπρου 15 εκατομμύρια ευρώ πριν από λίγους μήνες , βρέθηκε αντιμέτωπος με το «κούρεμα» των καταθέσεων του και την απώλεια της κυπριακής υπηκοότητας που απέκτησε στις αρχές Μαρτίου με αποτέλεσμα να ζητήσει την προστασία της Δικαιοσύνης. Τα δικαστήρια της Λευκωσίας, αποφάσισαν ότι το κούρεμα ήταν παράνομο στη συγκεκριμένη περίπτωση και έτσι ο Κινέζος επιχειρηματίας έσωσε τις καταθέσεις του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ