Ανω κάτω το διαδίκτυο με τα νέα χαρτονομίσματα της δραχμής [εικόνες] - iefimerida.gr

Ανω κάτω το διαδίκτυο με τα νέα χαρτονομίσματα της δραχμής [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλήθος αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η κυκλοφορία στο διαδίκτυο χαρτονομισμάτων της δραχμής που δημιούργησε – με προσωπική πρωτοβουλία προφανώς- ο καλλιτέχνης Παύλος Βατικιώτης.

Τα χαρτονομίσματα με ήρωες τη Μαρία Κάλλας, τον Κορνήλιο Καστοριάδη, τον Οδύσσεα Ελύτη και άλλες σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού πνεύματος αλλά και της επιστήμης προκαλούν σχόλια, κυρίως με αφορμή την αυξανόμενη εσχάτως συζήτηση περί επιστροφής στη δραγμή.

Μιλώντας στο protagon ο Παύλος Βατικιώτης δήλωσε:: «Ξεκίνησα να τις σχεδιάζω μεταξύ σοβαρού και αστείου... Στο τέλος το πήρα σοβαρά όμως! Θεωρώ πως το νόμισμα πρέπει να είναι όμορφο γιατί είναι κι αυτό καθρέφτης μιας χώρας. Ίσως είναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της καλαισθησίας ενός λαού...

Όπως και κάθε δημόσιο έγγραφο, διαβατήριο, ταυτότητα, παράβολο κ.λπ... Στην Ελλάδα πάντα υστερούσαμε σε αυτό το κομμάτι γιατί μάλλον κανένας καλός γραφίστας δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να ασχοληθεί σοβαρά με κάτι τέτοιο. Ακόμα και τα έντυπα της Εφορίας είναι τόσο άσχημα σχεδιασμένα που στο τέλος γίνονται τελείως δύσχρηστα και δυσνόητα...

Δεν ξέρω αν ποτέ χρειαστεί να γυρίσουμε στη δραχμή, αλλά αν αυτό γίνει θα ήθελα πολύ να έχω στο πορτοφόλι μου όμορφα χαρτονομίσματα!».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ