Επιασε δουλειά το ΤΑΙΠΕΔ –Πούλησε ακίνητα στο εξωτερικό και έφερε 41,1 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Επιασε δουλειά το ΤΑΙΠΕΔ –Πούλησε ακίνητα στο εξωτερικό και έφερε 41,1 εκατ. ευρώ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Μπορεί να μοιάζουν περισσότερο με... σταγόνα στον ωκεανό του δυσθεώρητου Χρέους, ωστόσο το ΤΑΙΠΕΔ- σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του- γεμίζει σιγά σιγά το... σακούλι του από τις πωλήσεις ακινήτων.

Πρόκειται για 41,1 εκατ. ευρώ από τη πώληση ακινήτων στο εξωτερικό και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ταμείου, έπεται συνέχεια. Σημειώνεται, πάντως, ότι από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, υπολογίζεται ότι μπορούν να εισπραχθούν περί τα 30 δισ ευρώ σε βάθος χρόνου.

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ

Αθήνα, 03 Απριλίου 2013- Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τον πίνακα κατάταξης των έγκυρων οικονομικών προσφορών των 4 ακινήτων του εξωτερικού, έναντι συνολικού τιμήματος ?41,1 εκ., περίπου, που είναι κατά 27,1% και 13,6% υψηλότερο από την ανεξάρτητη αποτίμηση και τις τιμές εκκίνησης, αντίστοιχα :

Επιασε δουλειά το ΤΑΙΠΕΔ –Πούλησε ακίνητα στο εξωτερικό και έφερε 41,1 εκατ. ευρώ | iefimerida.gr 0

Για την ολοκλήρωση της πώλησης απαιτείται η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ για το ακίνητο στη Λευκωσία απαιτείται και η άρση του προσωρινού διατάγματος του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Λευκωσίας.

Για τα ακίνητα στην Τασκένδη και τη Λιουμπλιάνα, το ΔΣ αποφάσισε την εκ νέου προκήρυξη διαγωνισμού εντός 15 ημερών.

Σχολιάζοντας την απόφαση του ΔΣ για τα 4 ακίνητα του εξωτερικού, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Γιάννης Εμίρης, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Σε μια δύσκολη συγκυρία δικαιώθηκαν οι επιλογές μας, πράγμα που μας ενθαρρύνει για τη συνέχεια. Η συστηματική και διαφανής δουλειά του Ταμείου αποδίδει καρπούς.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ