Με κυβερνητικό αεροσκάφος μεταφέρεται εσπευσμένα στη Γερμανία 15χρονος ασθενής - iefimerida.gr

Με κυβερνητικό αεροσκάφος μεταφέρεται εσπευσμένα στη Γερμανία 15χρονος ασθενής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειτα από επικοινωνία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αποφασίστηκε η μεταφορά του άτυχου 15χρονου Μανώλη σε ειδική μονάδα νοσηλείας στο Αννόβερο της Γερμανίας με κυβερνητικό αεροσκάφος.

Ο 15χρονος πάσχει από μία σπάνια νόσο, σηραγγώδες αγγείωμα στελέχους εγκεφάλου, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στα ελληνικά νοσοκομεία, όπως ενημέρωσαν οι ιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Η μεταφορά του αγοριού πρέπει να γίνει σε ειδικές συνθήκες απόσυμπίεσης κατά τη διάρκεια της πτήσης και για το λόγο αυτό ο κ. Λυκουρέντζος επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό ο οποίος έδωσε εντολή να χρησιμοποιηθεί κυβερνητικό αεροσκάφος.

«Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του δεκαπεντάχρονου Μανώλη, με εντολή μου πραγματοποιήθηκαν από το υπουργείο Υγείας, άμεσα και κατ' εξαίρεση, όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο» δήλωσε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ο άτυχος Μανώλης θα μεταφερθεί στην ειδική μονάδα νοσηλείας στο International Neuroscience Institute, στο Αννόβερο, όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ