Απίστευτο: Στοματικό έρωτα κάνουν και οι νυχτερίδες [βίντεο] - iefimerida.gr

Απίστευτο: Στοματικό έρωτα κάνουν και οι νυχτερίδες [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία απίστευτη διαπίστωση για τον κόσμο των ζώων έκαναν Ινδοί ερευνητές, οι οποίοι παρατηρώντας τις γιγάντιες Ινδικές νυχτερίδες Pteropus giganteus, πρόσεξαν ότι κατά την περίοδο αναπαραγωγής επιδίδονται επίσης και σε... στοματικό έρωτα.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μαντουράι Καμαράζ, στο πλαίσιο της έρευνάς τους οι μελέτησαν επί 13 μήνες, μια αποικία 420 ινδικών φρουτοφάγων νυχτερίδων Pteropus giganteus, οι οποίες συγκαταλέγονται στις μεγαλύτερες νυχτερίδες παγκοσμίως.

Χρησιμοποιώντας κάμερες, οι επιστήμονες κατέγραψαν 57 συνευρέσεις οι οποίες γίνονταν συνήθως τις πρωινές ώρες και όπως εξηγούν: «Εκτός από τους ανθρώπους και οι νυχτερίδες επιδίδονται σε στοματικό έρωτα όταν συνευρίσκονται»

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές πρόσεξαν ότι οι αρσενικές νυχτερίδες άγγιζαν τις θηλυκές με τα φτερά τους, ωστόσο εκείνες απομακρύνονταν αρχικά. Παρά την αρχική άρνηση, τα αρσενικά τις ακολουθούσαν και όταν εκείνες σταματούσαν να κινούνται άρχιζαν να τις γλείφουν για περίπου 50 δευτερόλεπτα προκειμένου να τις διεγείρουν και να αυξήσουν τις πιθανότητες για ερωτική συνεύρεση. Στη συνέχεια ζευγάρωναν και μετά τα αρσενικά συνέχιζαν τον στοματικό έρωτα στα θηλυκά για άλλα 94 με 188 δευτερόλεπτα.

Μάλιστα, όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, όσο περισσότερο διαρκούσε ο στοματικός έρωτας τόσο επεκτεινόταν η χρονική διάρκεια της συνεύρεσης.

Όπως εξηγεί ο Δρ. Μαριμούθου που συμμετείχε στην έρευνα: «Είναι πιθανό ότι ο παρατεταμένος στοματικός έρωτας ενισχύει την κινητικότητα του σπέρματος, κάτι που ενισχύει τις πιθανότητες σύλληψης». Παράλληλα όμως η διαδικασία αυτή γίνεται και για έναν ακόμη λόγο: οι αρσενικές νυχτερίδες γλείφουν τις θηλυκές για να καθαρίσουν το σπέρμα των ανταγωνιστών τους».

Σημειώνεται ότι περιστατικά στοματικού έρωτα έχουν καταγραφεί στο παρελθόν και σε άλλα είδη νυχτερίδων, καθώς και σε πρωτεύοντα θηλαστικά όπως οι χιμπατζήδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ