Είναι τρελοί αυτοί οι νευροχειρούργοι! - iefimerida.gr

Είναι τρελοί αυτοί οι νευροχειρούργοι!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μα τον Τουτατή! Μια ομάδα ακαδημαϊκών ανέλυσαν όλα τα εγκεφαλικά τραύματα στα κόμικς του Αστερίξ και κατέληξαν ότι υπάρχουν περίπου στις 704 περιπτώσεις ατόμων που δέχτηκαν χτυπήματα στο κεφάλι στα 34 βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει με ήρωες τους τρομερούς Γαλάτες.

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της Ευρωπαϊκής Επιθεώρησης Νευροχειρουργικής με τίτλο Acta Neurochirurgica που εξέτασε λεπτομερώς τα δημοφιλή βιβλία ανακαλύφθηκε ότι από τα 704 θύματα, τα 698 ήταν άντρες και το 63.9% Ρωμαίοι. 124 ήταν Γαλάτες, 59 ληστές, 20 Γότθοι, 14 Νορμανδοί, 8 Βίκινγκ, 5 Βρετανοί και 4 εξωγήινοι!

Η πλειοψηφία των τραυμάτων προκλήθηκε από τους αδάμαστους Γαλάτες (87.1%) με τον Αστερίξ και τον τεράστιο φίλο του Οβελίξ να είναι υπεύθυνοι για περισσότερα από τα μισά (57.6%). Μόνο 32 τραύματα στο κεφάλι έχουν προκληθεί από τους Ρωμαίους γράφουν οι ερευνητές και μόνο 1 από έναν πειρατή. Αν και το 70.5% των θυμάτων φοράνε κράνος, αυτό χάθηκε στις περισσότερες περιπτώσεις ενώ στο 83% των τραυματισμών οι δράστες είχαν πιει μαγικό φίλτρο. «Αυτή η ουσία περιέχει γκι και πιστεύεται ότι δίνει υπερφυσικές δυνάμεις. Στην πραγματικότητα, οι χαρακτήρες που ήπιαν μαγικό φίλτρο πριν προκάλεσαν ακόμη πιο σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.» σύμφωνα με τους ακαδημαϊκούς.

Τέλοσπαντων τα ευρήματα δεν τελειώνουν ποτέ σε αυτή την τερατώδη και χιουμοριστική μελέτη και αν κάποιος θέλει να διαβάσει παραπάνω λεπτομέρειες μπορεί να κάνει κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ