Πώς ο Δρούτσας καθυστέρησε τον ανασχηματισμό - iefimerida.gr

Πώς ο Δρούτσας καθυστέρησε τον ανασχηματισμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντυπωσιακό είναι το παρασκήνιο του ανασχηματισμού, καθώς απερχόμενοι, μετατιθέμενοι και υπό διαπραγμάτευση υπουργοί (κυρίως οι φίλοι του Γιώργου) άσκησαν πιέσεις και βέτο για να ενισχύσουν τη θέση τους ή για να βολευτούν και εκτός κυβέρνησης. Το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα είναι αυτό του πρώην υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, για τον οποίο λέγεται ότι υπήρξε όλη αυτή η καθυστέρηση του ανασχηματισμού, αφού σύμφωνα με πληροφορίες αρνιόταν να φύγει χωρίς πρώτα να έχει διασφαλίσει το μέλλον του.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών δεν περιορίστηκε στο να καταλάβει τη θέση του ευρωβουλευτού (ο Δημήτρης Δρούτσας ήταν πρώτος επιλαχών), Σταύρου Λαμπρινίδη, αλλά απαίτησε να τεθεί και επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ στις Βρυξέλλες. Η απαίτηση αυτή του πρώην ΥΠΕΞ προυπέθετε την επιστροφή στην Αθήνα, και κατά συνέπεια την είσοδο στην κυβέρνηση, του Σταύρου Λαμπρινίδη ο οποίος αρνηθηκε να πάει στο ΥΠΕΞ κάτω απο τον Γιώργο Παπακωσταντίνου. Μετά απο ώρες διαβουλεύσεων δόθηκε το υπουργείο στον Σταυρο Λαμπρινίδη στέλνοντας τον Γιώργο Παπακωσταντίνου στο Περιβάλλοντος.

Ο Γιάννης Ραγκούσης με συνεισφορά στην προηγούμενη κυβέρνηση φαίνεται ότι πλήρωσε τις διαφωνίες του για τη διαχείριση των θεμάτων της Υπατίας και της Κερατέας, αλλά και τις κόντρες με την Τρόικα.

Ενοχλημένος που δεν αξιοποιήθηκε είναι και ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος στήριξε σταθερά και με προσωπικό κόστος τις επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου το προηγούμενο διάστημα. Κρίθηκε όμως οτι η επιτυχημένη θητεία του ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου καθιστά αναγκαία την παρουισία του εκεί.

Εμπλοκή υπήρξε και με τον Αντρέα Λοβέρδο , ο οποίος διαμήνυσε ότι θα παραιτηθεί, αφού προσπάθησαν να αντικαταστήσουν τον υφυπουργό του Χρήστο Αηδόνη , χωρίς να τον έχουν ενημερώσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ