Ολο το παρασκήνιο της παραίτησης του Μιχάλη Σαρρή από τη θέση του υπουργού Οικονομικών - iefimerida.gr

Ολο το παρασκήνιο της παραίτησης του Μιχάλη Σαρρή από τη θέση του υπουργού Οικονομικών

Ολο το παρασκήνιο της παραίτησης του Μιχάλη Σαρρή από τη θέση του υπουργού Οικον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραίτηση του, όπως φημολογούνταν, υπέβαλε ο μέχρι σήμερα υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύναψης του Μνημονίου.

Ο κ. Σαρρής σημείωσε ότι ολοκλήρωσε την εργασία του σε ότι αφορά τη συμφωνία για το Μνημόνιο. Πρόσθεσε, όμως, ότι ένας ακόμη που τον οδήγησε στην απόφαση να υποβάλει την παραίτησή του ήταν γιατί θεώρησε ότι έτσι «διευκολύνει το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής, η οποία θα ερευνήσει δραστηριότητες και της περιόδου, κατά την οποία ο ίδιος διετέλεσε πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχάλης Σαρρής ήταν πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο του 2012.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με γραπτή του δήλωση και αφού έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Σαρρή, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον πρώη, πλέον, υπουργό Οικονομικών του νησιού, τονίζοντας ότι «η πράξη του αποδεικνύει πολιτική ευθιξία».

Στην επιστολή του ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στην «άψογη» όπως τη χαρακτήρισε συνεργασία που είχε με τον παραιτηθέντα υπουργό.

«Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν σήμερα, με σημαντικές επιτυχίες στους επιδιωκόμενους στόχους», αναφέρει ο κ. Αναστασιάδης και προσθέτει ότι «ιδιαίτερα εκτιμά και θέλει να εξάρει την πράξη παραίτησης του κ. Σαρρή και το υψηλό πολιτικό ήθος που επέδειξε».

«Η απόφαση του κ. Σαρρή να υποβάλει την παραίτηση του, για λόγους πολιτικής ευθιξίας, προκειμένου να διευκολύνει το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής, αποτελεί φαινόμενο μιας νέας νοοτροπίας στα δρώμενα της κυπριακής πολιτικής ζωής», καταλήγει στην γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος.

Όπως ανακοινώθηκε, τον κ. Σαρρή θα διαδεχθεί ο υπουργός Εργασίας Χάρης Γεωργιάδης, η δε γενική διευθύντρια του υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Ζέτα Αιμιλιανίδου θα αναλάβει το υπουργείο Εργασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ