Στα 75 ευρώ η κατώτατη σύνταξη στη Βουλγαρία - iefimerida.gr

Στα 75 ευρώ η κατώτατη σύνταξη στη Βουλγαρία

Στα 75 ευρώ η κατώτατη σύνταξη στη Βουλγαρία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα Τάρταρα βρίσκονται οι συντάξεις στη γειτονική Βουλγαρία, παρόλο που σημείωσαν άνοδο απο την 1η Απριλίου. Συγκεκριμένα, πλέον, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Κοινωνικής Ασφάλισης, η κατώτατη σύνταξη θα διαμορφωθεί στα 150 λέβα (75 ευρώ)

Πρόκειται ωστόσο για σημαντική αύξηση για τα δεδομένα της χώρας, αν ληφθεί υπόψιν ότι τον Δεκέμβριο του 2012, η κατώτατη μηνιαία σύνταξη ήταν 72,5 ευρώ. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας «Νovinite» οι τροποποιήσεις του Κώδικα Κοινωνικής Ασφάλισης συζητήθηκαν σε συμβούλιο τριμερούς συνεργασίας, στο οποίο συμμετέχουν τα εργατικά συνδικάτα, οι επιχειρηματικοί και εργοδοτικοί φορείς και το υπουργικό συμβούλιο και αποφασίστηκε αύξηση των συντάξεων από 5 έως 22 λέβα (2,5 έως 11 ευρώ) η οποία τέθηκε σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2013

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ