Σε πλειστηριασμό οι απαγορευμένες από την Ουάσινγκτον φωτό της Μπέτι Πέιτζ [εικόνες] - iefimerida.gr

Σε πλειστηριασμό οι απαγορευμένες από την Ουάσινγκτον φωτό της Μπέτι Πέιτζ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σπάνιες φωτογραφίες της βασίλισσας των pin up της δεκαετίας του 50, Μπέτι Πέιτζ, ήρθαν στην επιφάνεια και βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Πενήντα και βάλε χρόνια μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον (σ.σ. την εποχή του «κυνηγιού μαγισσών» που είχε εξαπολύσει ο γερουσιαστής Μακάρθι) να τις θεωρήσει υπεύθυνες για την αύξηση της εφηβικής εγκληματικότητας.

Παρότι οι συγκεκριμένες fetish φωτογραφίες της Μπέτι Πέιτζ μοιάζουν σχετικά αθώες με βάση τα σημερινά δεδομένα, την δεκαετία του 50 είχαν θεωρηθεί ύποπτες για την αύξηση της νεανικής εγκληματικότητας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Daily Mail, είχε οργανωθεί έρευνα επί του θέματος από επιτροπή της Γερουσίας η οποία ποτέ δεν κάλεσε σαν μάρτυρα την ίδια την Πέιτζ. Αλλά φώναξε αμέσως, ζητώντας του να δώσει εξηγήσεις, τον φωτογράφο Ίρβινγκ Κλόου.

Εκείνος, φοβισμένος από το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατούσε τότε, κατάστρεψε γύρω στο 80% των εκτυπωμένων φωτογραφιών και των αρνητικών -στις οποίες φιγούραρε η Πέιτζ-, έκλεισε το γραφείο και άλλαξε δουλεία.

Μόνο που η αδελφή του, Πόλα, κατόρθωσε να κρύψει κάποιες. Αυτές που αυτές την στιγμή βγαίνουν σε δημοπρασία.

Άξιο επισήμανσης είναι ότι, λίγο μετά, η Πέιτζ αποσύρθηκε από το μόντελινγκ, έγινε πιστή χριστιανή και βρέθηκε να δουλεύει για λογαριασμό γνωστού ιερέα. Ενώ, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις που είχε δώσει το 1993, δήλωσε σοκαρισμένη που εικόνες της ήταν ακόμη τόσο δημοφιλής και αποκάλυψε πως η ίδια ήταν πάμφτωχη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ