Μανιτάκης: Απ' όσο γνωρίζω η Τρόικα δεν ζητάει απολύσεις - iefimerida.gr

Μανιτάκης: Απ' όσο γνωρίζω η Τρόικα δεν ζητάει απολύσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, επανέλαβε αυτό που διαρρέεται από το υπουργείο σε όλους τους τόνους τον τελευταίο καιρό, ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα συζητούνται οι τρόποι αναβάθμισης του δημοσίου τομέα και όχι οι απολύσεις υπαλλήλων.

Μιλώντας με δημοσιογράφους στο πλαίσιο εκδήλωσης στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης ο υπουργός ανέφερε ότι, απ΄ όσο γνωρίζει, η Τρόικα δεν θέτει ζήτημα απολύσεων, αλλά ποιοτική αναβάθμιση του δημοσίου.

Ωστόσο, ο κ. Μανιτάκης τόνισε για μία ακόμη φορά ότι απαιτείται πολύς χρόνος για τη διοικητική μεταρρύθμιση - «ένα τιτάνιο έργο», όπως το αποκάλεσε- προκειμένου αυτή να πετύχει και να μην είναι μία ακόμη παρέμβαση όπως όλες αυτές που είχαν γίνει κατά το παρελθόν, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και απλώς μετατοπίζοντας το πρόβλημα ή μεταθέτοντάς το στο μέλλον.

Σημείωσε, ακόμη, ότι δεν έχουν βρεθεί οι 25.000 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και, εν συνεχεία, σε κινητικότητα.

Πάντως, εντός των επόμενων ημερών θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης προκειμένου να επικυρώσει τα νέα οργανογράμματα των τριών υπουργείων που απομένουν, ενώ- όπως είπε και ο κ. Μανιτάκης- εντός του έτους ελπίζεται να έχουν ολοκληρωθεί και τα οργανογράμματα για την αναδιάρθρωση των φορέων της κεντρικής διοίκησης.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ