Το Ιράν «καταγγέλλει» τα τούρκικα σίριαλ για την αύξηση των διαζυγίων στη χώρα - iefimerida.gr

Το Ιράν «καταγγέλλει» τα τούρκικα σίριαλ για την αύξηση των διαζυγίων στη χώρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό διαζυγίων παγκοσμίως έχει το Ιράν σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, ενώ από την πλευρά του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ κατηγορούν τις τουρκικές σαπουνόπερες για την αύξησή τους.

Οπως αναφέρουν οι Sunday Times στη βαθιά ισλαμιστική χώρα του Ιράν οι γυναίκες είναι ξετρελαμένες με τις δεκάδες τούρκικες τηλεοπτικές σειρές τις οποίες παρακολουθούν μέσω παράνομων κεραιών.

Το καθεστώς του Ιράν προχώρησε, μάλιστα, ένα βήμα παραπέρα κατηγορώντας τις σειρές ότι έχουν σπάσει τα ταμπού γύρω από το θέμα των διαζυγίων και αποσταθεροποιούν το θεσμό της οικογένειας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα μόνο μέσα στο 2013 τα διαζύγια στη χώρα έχουν σημειώσει αύξηση 6% , καθιστώντας το Ιράν στις χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό παγκοσμίως.

Οι Times αναφέρουν ότι, με βάση τις στατιστικές, οι άνθρωποι παρακολουθούν τέσσερις ώρες τηλεόραση την ημέρα ενώ η λεκτική επικοινωνία μεταξύ των συζύγων είναι μόλις 17 λεπτά την ημέρα.

Ωστόσο, το Ιράν παραδέχεται ότι οι γάμοι στη χώρα επηρεάζονται αρνητικά και από τη οικονομική κρίση που επήλθε μετά τις διεθνείς κυρώσεις κατά της χώρας, ενώ, όπως δηλώνει ένας δικηγόρος από την Τεχεράνη «Παραδοσιακά, οι άνδρες φέρνουν τα χρήματα στο σπίτι Πολλές από τις περιπτώσεις διαζυγίων φέτος είναι λόγω οικονομικών διαφορών».

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι το διαζύγιο στη χώρα δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς μια Ιρανή πρέπει να πάρει άδεια από τον σύζυγό της για να πάρει διαζύγιο, οπότε πρέπει να αποδείξει την αποτυχία του γάμου μεότι συνεπάγεται αυτό σε μια χώρα όπου οι γυναίκες δεν έχουν σε καμία περίπτωση τα ίδια δικαιώματα με τους άνδρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ