Tα Νέα: Ο διασημολάγνος Παπανδρέου και οι χωρίς ταλέντο προφήτες Κρούγκμαν και Ρουμπινί - iefimerida.gr

Tα Νέα: Ο διασημολάγνος Παπανδρέου και οι χωρίς ταλέντο προφήτες Κρούγκμαν και Ρουμπινί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τους λογής λογής ειδικούς που κάνουν αναλύσεις αλλά και «εξυπνάδες και γκάφες που λανσάρονται ως σοφίες» γράφει σήμερα ο Δημήτρης Μητρόπουλος αναφερόμενος στον Πολ Κρούγκμαν, τον Νουριέλ Ρουμπινί και σε όσους προφήτες γόητευσαν τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Την αφορμή για το σημερινό άρθρο δίνει η ομολογία-προσποίηση του Πολ Κρούγκμαν πως μπορεί να έκανε λάθος για την Ελλάδα αλλά θα δικαιωθεί από την Κύπρο και η υπενθύμιση πως ο Νουριέλ Ρουμπινί πέτυχε μεν την κρίση των subprime το 2008 έχει πέσει έξω τουλάχιστον 15 φορές στις υπόλοιπες προβλέψεις του. Ο Δημήτρης Μητρόπουλος γράφει «Μια ολόκληρη κάστα προσώπων και οργανισμών μας έχει ρημάξει πέντε χρόνια τώρα με τις προβλέψεις της, που είναι μονίμως εσφαλμένες, εκτός αν είναι κατά τύχη ορθές... Λίγο το διαδίκτυο και τα διεθνή οικονομικά μπλογκ, λίγο η επικυριαρχία των αγορών και καμιά εικοσαριά τύποι – που όλοι κατέληξαν τζετ σέτερ- μας έχουν κουράσει και ταλαιπωρήσει με τις αναλύσεις και τις προβλέψεις τους».

Ο Δημήτρης Μητρόπουλος αναφέρεται και στην ακαταμάχητη έλξη που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου για τους διάσημους προφήτες τους οποίους καλούσε στο Μαξίμου με αποτέλεσμα άλλοι να ανεβάζουν το κασέ τους «και άλλοι να παίρνουν πληροφορίες για να ξέρουν πώς θα παίξουν Ελλάδα». Ειδική αναφορά γίνεται στο γεγονός ότι ο Λουκάς Παπαδήμος δεν ασχολήθηκε με αυτά και ότι ο Γιάννης Στουρνάρας «κοσμοπολίτης οικονομολόγος ο ίδιος με απευθείας γραμμές στην Ευρώπη και την Ουάσιγκτον, δεν είχε κανέναν λόγο να μπλέξει με προφήτες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ