«Οι έλεγχοι κίνησης κεφαλαίων σημαίνουν προσωρινό αποκλεισμό από τη Νομισματική 'Ενωση» δηλώνει κορυφαίος οικονομολόγος - iefimerida.gr

«Οι έλεγχοι κίνησης κεφαλαίων σημαίνουν προσωρινό αποκλεισμό από τη Νομισματική 'Ενωση» δηλώνει κορυφαίος οικονομολόγος

«Οι έλεγχοι κίνησης κεφαλαίων σημαίνουν προσωρινό αποκλεισμό από τη Νομισματική
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για προσωρινό αποκλεισμό από τη Νομισματική Ένωση κάνει λόγο ο κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ, σε συνέντευξή του, σημειώνει ωστόσο ότι τα νέα μέτρα αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού στην Ευρωζώνη.

Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, ο Μπόφινγκερ είπε χαρακτηριστικά: «Οι έλεγχοι κίνησης των κεφαλαίων σημαίνουν έναν ντε φάκτο προσωρινό αποκλεισμό από τη Νομισματική 'Ενωση» Ο κορυφαίος οικονομολόγος, τον οποίο συμβουλεύεται και η Άνγκελα Μέρκελ , υποστηρίζει ότι η Κύπρος δεν έχει συστημική σημασία και προσθέτει ότι «τα μέτρα που λήφθηκαν πρόσφατα άλλαξαν θεμελιακά τους κανόνες του παιχνιδιού στην Ευρωζώνη»

Επεσήμανε επίσης οτι «στο μέλλον θα καλούνται οι τραπεζικοί επενδυτές να πληρώσουν την εξυγίανση των τραπεζών που έχουν μεγάλα προβλήματα. Αυτό θα τους διώχνει από τη χώρα» και πρόσθεσε ότι ένας φόρος περιουσίας θα ήταν πιο δίκαιος ,από το «κούρεμα» των καταθέσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ