Ισπανία: Η πριγκίπισσα μπλεγμένη στο σκάνδαλο διαφθοράς του συζύγου της - iefimerida.gr

Ισπανία: Η πριγκίπισσα μπλεγμένη στο σκάνδαλο διαφθοράς του συζύγου της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται η Κριστίνα, κόρη του Ισπανού βασιλιά Χουάν Κάρλος και της βασίλισσας Σοφίας που φέρεται να γνώριζε για την υπόθεση διασπάθισης περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ από δημόσια κονδύλια στην οποία εμπλέκεται ο σύζυγός της.

Η 47χρονη είναι πιθανό να κατηγορηθεί και η ίδια για οικονομική διαφθορά, όπως και ο σύζυγος της, Ινιάκι Ουρδαγαρίν αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα, υπάρχουν e-mail που «καίνε» την πριγκίπισσα. Σε αυτά φαίνεται πως η ίδια γνώριζε πως ο σύζυγος της χρησιμοποιούσε τις επιφανείς γνωριμίες του ως γαμπρός της βασιλικής οικογένειας για να συνάπτει συμβόλαια-μαμούθ, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να φοροδιαφεύγει.

Ο 45χρονος πρώην παίκτης της ολυμπιακής ομάδας χάντμπολ της Ισπανίας το διάστημα 2004-2006 υπήρξε πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού Ινστιτούτου Νόος, το οποίο διοργάνωνε παραθεριστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στις Βαλεαρίδες Νήσους και στην ανατολική περιοχή της Βαλένθια.

Ο Ουρδαγαρίν και ο συνέταιρος του φέρονται ύποπτοι για υπερχρέωση των υπηρεσιών που παρείχαν, προκειμένου να απαλλάσσονται από φόρους και να ξεπλένουν βρώμικο χρήμα. Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, ο Ουρδαγαρίν χρησιμοποιούσε βασιλικά καταλύματα προκειμένου να κλείσει τις επαγγελματικές του συμφωνίες μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρείας της οποίας ήταν επικεφαλής.

Ο Ουρδαγαρίν έχει αρνηθεί ενώπιον του ανακριτή κάθε ανάμειξη με την υπόθεση όμως η εικόνα της βασιλικής οικογένειας έχει ήδη πληγεί.

Μία πρόσφατη σφυγμομέτρηση για λογαριασμό της El Pais, κατέδειξε ότι το 88% των πολιτών θεωρεί ότι η υπόθεση του Ουρδαγαρίν ζημιώνει τη μοναρχία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ