Γιατρός κατηγορείται ότι σκότωσε 300 ασθενείς για να αδειάσουν τα κρεβάτια - iefimerida.gr

Γιατρός κατηγορείται ότι σκότωσε 300 ασθενείς για να αδειάσουν τα κρεβάτια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ επικρατεί στη Βραζιλία από την υπόθεση της γιατρού Βιρτζίνια Σουάρες ντε Σόουζα η οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες για δολοφονία μέχρι και τριακοσίων ασθενών με υπερβολικές δόσεις φαρμάκων για να αδειάζουν όσο το δυνατόν περισσότερα κρεβάτια στην κλινική όπου εργαζόταν.

Η ντε Σόουζα αρχικά συνελήφθη κατηγορούμενη για το φόνο επτά ανθρώπων, ωστόσο, οι έρευνες των αρχών υπολόγισαν τους θανάτους που σχετίζονται με την υπόθεση στους τριακόσιους.

Η 57χρονη γιατρός συνελήφθη τον περασμένο μήνα μαζί με επτά ακόμη εργαζόμενους στο νοσοκομείο Evangelico, έπειτα από την ανακάλυψη ότι αρκετοί ασθενείς της κλινικής άφησαν την τελευταία τους πνοή κατά τη διάρκεια της βάρδιας της.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η ντε Σόουζα φέρεται είτε να χορηγούσε υπερβολική δόση φαρμάκων στους ασθενείς είτε μείωνε την παροχή οξυγόνου με σκοπό να πεθάνουν και να αδειάζουν άμεσα όσο το δυνατόν περισσότερα κρεβάτια στην κλινική.

Μέχρι στιγμής οι αρχές κατηγορούν τη γιατρό για επτά φόνους, έχουν ταυτοποιήσει άλλες είκοσι υποθέσεις και ερευνούν στο σύνολο τριακόσιες, ενώ αν η ντε Σόουζα αποδεχθεί ένοχη και τις 300 υποθέσεις θα γίνει η πιο «θανατηφόρα» γιατρός στην ιστορία.

Το μακάβριο ρεκόρ κατέχει ο Βρετανός Χάρολντ Σίπμαν ο οποίος είχε σκοτώσει 215 ασθενείς στην 25χρονη καριέρα του, προτού βάλει τέλος και στη δική του ζωή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ