Με απόφαση ΤΑΙΠΕΔ ξεκινά η διαδικασία αξιοποίησης αεροδρομίων και λιμανιών - iefimerida.gr

Με απόφαση ΤΑΙΠΕΔ ξεκινά η διαδικασία αξιοποίησης αεροδρομίων και λιμανιών

Με απόφαση ΤΑΙΠΕΔ ξεκινά η διαδικασία αξιοποίησης αεροδρομίων και λιμανιών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έναρξη της διαδικασίας αξιοποίησης περιφερειακών αεροδρομίων και τουριστικών λιμένων, αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, καθώς η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσουν άμεσα οι ιδιωτικοποιήσεις εν όψει της άφιξης της Τρόικα.

Τα περιφερειακά αεροδρόμια χωρίζονται σε δύο ομάδες προκειμένου να προχωρήσει η παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσής τους.

Στην πρώτη ομάδα είναι τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας και προαιρετικά μέχρι τρία εκ των αεροδρομίων Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας και Νέας Αγχιάλου.

Στη δεύτερη ομάδα είναι τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου και προαιρετικά μέχρι τρία εκ των αεροδρομίων Λήμνου, Χίου και Καρπάθου.

Παράλληλα αποφασίστηκε η αξιοποίηση της πρώτης ομάδας τουριστικών λιμένων μεταξύ των οποίων είναι η μαρίνα του Αλίμου και τα λιμάνια του Πόρου, της Υδρας και της Νέας Επιδαύρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ