Στην Λένα Παπαληγούρα, κόρη του πρώην υπουργού, η «Χρυσή Καρφίτσα» της Μερκούρη - iefimerida.gr

Στην Λένα Παπαληγούρα, κόρη του πρώην υπουργού, η «Χρυσή Καρφίτσα» της Μερκούρη

Στην Λένα Παπαληγούρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην κόρη του πρώην υπουργού Αναστάσιο Παπαληγούρα, Λένα, απονεμήθηκε η ύψιστη θεατρική διάκριση για το 2013, η «Χρυσή Καρφίτσα» της Μελίνας Μερκούρη και το έπαθλο των 3.000 ευρώ που τη συνοδεύει.

H Λένα Παπαληγούρα είναι η έβδομη στη σειρά ηθοποιός στην οποία απονέμεται η διάκριση, ως αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου. Η ερμηνεία της που την οδήγησε στο βραβείο ήταν αυτή στην παράσταση «Αόρατη Ολγα» του Γιάννη Τσίρου σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη που ανέβηκε την περασμένη θεατρική σεζόν.

Η νεαρή ηθοποιός αφιέρωσε το βραβείο της σε όλες τις γυναίκες-θύματα του τράφικινγκ, όπως ήταν η ηρωίδα που υποδύθηκε. «Αυτό που με συγκίνησε περισσότερο στην "Αόρατη Ολγα", είναι εκείνο που με συγκινεί και στο θέατρο γενικά: ότι έδωσε "φωνή" σε έναν άνθρωπο που στην πραγματική ζωή, δεν έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τη φωνή του. Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους τους αδύναμους, τους αφοπλισμένους που δεν έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τη φωνή τους και που δυστυχώς είναι πολλοί γύρω μας, αφιερώνω αυτό το βραβείο και ελπίζω κάτι καλύτερο για τη χώρα μας», ανέφερε η Λένα Παπαληγούρα, παραλαμβάνοντας το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη.

«Συγκινούμαι πολύ που είδαν την δουλειά μου και την εκτίμησαν άνθρωποι, των οποίων τις ερμηνείες εγώ είδα και θέλησα να γίνω ηθοποιός και να πάω στο θέατρο Τέχνης. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα αυτό το βραβείο. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που με πίστεψαν...» συμπλήρωσε η νεαρή ηθοποιός.

Συνυποψήφιες της Λένας Παπαληγούρα για τη θεατρική αυτή διάκριση ήταν η Βασιλική Τρουφάκου, η Ηρώ Μπέζου και η Νεφέλη Κουρή.

Την παρουσίαση της τελετής απονοσμής που έγινε στον πολιτιστικό χώρο του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, στην Πλάκα έκανε ο Δημήτρης Λιγνάδης, μέλος της κριτικής επιτροπής, στην οποία προεδρεύει η Μάγια Λυμπεροπούλου. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι οι Δηώ Καγγελάρη, Ρένη Πιττακή και η δημοσιογράφος Ματίνα Καλτάκη.

Είναι η έβδομη χρονιά που το Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη, μετά από πρωτοβουλία της Μανουέλας Παυλίδου, απονέμει το βραβείο. Από το 2007 ως σήμερα έχουν τιμηθεί οι Έλενα Μαυρίδου, Στεφανία Γουλιώτη, Εύη Σαουλίδου, Μαρίνα Ασλάνογλου, Λουκία Μιχαλοπούλου και Μαρία Κίτσου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ