Ο Μέγας Αλέξανδρος έγινε... ροκ όπερα και ενθουσιάζει [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Μέγας Αλέξανδρος έγινε... ροκ όπερα και ενθουσιάζει [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια διαφορετική και πιο «άγρια» προσέγγιση του Μεγάλου Αλεξάνδρου επιθυμούν να προσφέρουν οι συντελεστές της ροκ όπερας η οποία ήδη συζητείται εντόνως στη Θεσσαλονίκη και άμεσα θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής της πόλης.

Η ροκ όπερα «Alexander», την οποία σκηνοθετεί ο Θεσσαλονικιός Κώστας Αθυρίδης, έχει ήδη παρουσιαστεί σε μουσική σκηνή της πόλης και πλέον ετοιμάζεται για τα «μεγάλα σαλόνια».

Στο νέο αυτό πόνημα η δράση ξεκινά από τη Σαμοθράκη όπου ενώθηκαν οι γονείς του, Φίλιππος Β' και Ολυμπιάδα, και καταλήγει τριάντα τέσσερα χρόνια μετά στη Βαβυλώνα, έπειτα από το θάνατο του βασιλιά, ήρωα και μύθου Αλέξανδορυ.

Η μουσική, πάντα σε ροκ φόρμες, είναι του Κώστα Αθυρίδη σε αγγλικούς στίχους (λιμπρέτο) της Penny Turner, η παράσταση διαρκεί 150 λεπτά με ζωντανή ορχήστρα από 14 μουσικούς και 35 τραγουδιστές, ηθοποιούς και χορευτές που ενσαρκώνουν τους ρόλους. Κατά τη διάρκεια του έργου προβάλλονται υπέρτιτλοι στα ελληνικά.

Τα σκηνικά και κοστούμια της παράστασης σχεδίασε ο Απόστολος Βέττας, τις χορογραφίες η Ασπα Φούτση, σύμβουλος σκηνοθεσίας ήταν ο Αλέξανδρος Ευκλείδης. Το ρόλο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ερμηνεύει ο Δημήτρης Τικτόπουλος, της Λανίκης και της Ιέρειας η Ρούλα Μανισσάνου, του Ηφαιστείωνα ο Νικίας Φονταράς, του Φίλιππου ο Αποστόλης Ψυχράμης, της Ολυμπιάδας η Χαρίκλεια Χατζησαββίδου, της Κλειούς η Γεωργία Βεληβασάκη, της Ρωξάνης η Ραχήλ Τσελεπίδου, της Πυθίας ο Δημήτρης Κυανίδης, του Αρίστανδρου ο Γιώργος Ξυπολιτάς, του Αντύπα ο Stephan Schwerdtfeger, του Κλείτου ο Γιάννης Κυρατσός, των στρατηγών οι: Γιώργος Φωκάς, Θωμάς Βλιαγκόφτης και Ντίνος Ψυχογιός, της Θαΐδας η Αρετή Βαλαβανοπούλου και της Καμπάσπης η Νόνικα Μαλκουτζή

Η παράσταση «Alexander rock opera» θα δίνεται στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» του δεύτερου κτιρίου του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 29, το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 9 μ.μ. Τα εισιτήρια κοστίζουν 20, 15 και 10 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ