Η Βόρεια Κορέα απειλεί και πάλι τις ΗΠΑ με πόλεμο - iefimerida.gr

Η Βόρεια Κορέα απειλεί και πάλι τις ΗΠΑ με πόλεμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέες απειλές εξαπέλυσε η Πιονγκγιάνγκ κατά των ΗΠΑ, ότι είναι έτοιμη να εξαπολύσει επίθεση κατά των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA ανέφερε πως «από αυτή τη στιγμή η ανώτατη Διοίκηση του Λαϊκού Στρατού της Κορέας θέτει ως στόχους της και εντός της εμβέλειας των πυραύλων της τις αμερικανικές βάσεις εισβολής εντός των ΗΠΑ, στη Χαβάη και το Γκουάμ», προκαλώντας παγκόσμιο συναγερμό.

Από την άλλη πλευρά της χερσονήσου, η Πρόεδρος της Νότιας Κορέας προειδοποίησε την Πιονγκγιάνγκ πως «ο μόνος δρόμος για την επιβίωσή της είναι να σταματήσει τις προκλήσεις και τις απειλές, να εγκαταλείψει το πυρηνικό και βαλλιστικό της οπλοστάσιο και να γίνει ένα υπεύθυνο μέλος της διεθνούς κοινότητας».

Από την πλευρά τους, οι αμερικανικές αρχές βρίσκονται σε υψίστη ετοιμότητα μετά τις νέες απειλές του βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του δεν σταματά να εξαπολύει απειλές κατά του Αμερικανού πρόεδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο κόκκινο εδώ και τέσσερις μήνες, από όταν η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε την τρίτη πυρηνική δοκιμή της προειδοποιώντας μάλιστα την Ουάσινγκτον πως «θα υπάρξουν και δεύτερα και τρίτα αντίμετρα μεγαλύτερης έντασης εάν η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα συνεχίσει να είναι εχθρική απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ».

Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας που θεωρείται ο ισχυρότερος σύμμαχος της Β. Κορέας, καταδίκασε την πυρηνική δοκιμή και έσπευσε να ταχθεί εναντίον αυτής της κίνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ