Ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων: Μετά την Κύπρο πιθανόν να ακολουθήσει η Σλοβενία - iefimerida.gr

Ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων: Μετά την Κύπρο πιθανόν να ακολουθήσει η Σλοβενία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSAmed αναφέρει την Σλοβενία ως την επόμενη χώρα στη σειρά που θα αποταθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για διάσωση, μετά την Κύπρο, επικαλούμενο πρόσφατη έκθεση της Επιτροπής κατά της Διαφθοράς της Σλοβενίας.

«Κατά την τελευταία δεκαετία, κορυφαίες τράπεζες της Σλοβενίας παρείχαν τεράστια ποσά σε πιστώσεις που τώρα είναι τοξικές και οι οποίες αντιστοιχούν στο ένα πέμπτο του εθνικού ΑΕΠ» αναφέρεται στην έκθεση.

Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι οι σχετικές αποφάσεις λήφθηκαν «στη βάση πολιτικών και προσωπικών σχέσεων, εν μέσω ενός περιβάλλοντος διαρθρωτικής πολιτικής διαφθοράς».

Σύμφωνα με το ANSAmed οι περισσότερες τράπεζες στη Σλοβενία είναι κρατικής ιδιοκτησίας, ενώ αναφέρεται ότι το τοξικό χρέος που έχει συσσωρευτεί, υπολογίζεται σε 7 δισεκατομύρια ευρώ, ή ποσοστό 20% του συνόλου των δανείων.
Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της χώρας Janez Sustercic παραδέχτηκε ότι η Σλοβενία θα αναγκαστεί πιθανότατα να προσφύγει για διεθνή βοήθεια, αν δεν υλοποιηθεί το σχέδιο διάσωσης για τις τράπεζες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ