CNBS: Η διάσωση της Κύπρου δώρο στις αμερικανικές τράπεζες - iefimerida.gr

CNBS: Η διάσωση της Κύπρου δώρο στις αμερικανικές τράπεζες

CNBS: Η διάσωση της Κύπρου δώρο στις αμερικανικές τράπεζες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σωσίβιο για τις αμερικανικές τράπεζες αποτελεί η διάσωση της Κύπρου, αφού πλέον οι καταθέτες θα είναι πολύ επιφυλακτικοί και η παρούσα κατάσταση θα οδηγήσει σε εκροή χρημάτων από την Ευρώπη στην Αμερική, αναφέρει ο οικονομικός αναλυτής Ντικ Μπόουβ. Σε άρθρο του στο CNBC υποστήριξε «η διάσωση της κυπριακής οικονομίας είναι ένα δώρο προς τις αμερικανικές τράπεζες, επειδή τώρα η Ευρώπη έχει μετατραπεί σε Λατινική Αμερική».

Ο Μπόουβ πρόσθεσε πως κατά το παρελθόν και όταν η Λατινική Αμερική χτυπήθηκε από την κρίση, τότε σημαντικά κεφάλαια έφυγαν από εκεί με προορισμό την Ευρώπη. Τώρα με την κρίση να έχει μεταφερθεί στην Ευρώπη θα συμβεί το αντίθετο «μια αργή εκροή κεφαλαίων από την Ευρώπη προς τις αμερικανικές τράπεζες».

Παράλληλα στο άρθρο αναφέρεται πως χρήματα το κούρεμα στις καταθέσεις είναι λάθος αφού θα πρέπει να προστατεύουν σε μια τράπεζα, αφού ουσιαστικά είναι αυτοί που θα δανείζουν με χρήματα την τράπεζα,. Σε διαφορετική περίπτωση «αν δεν το κάνουμε αυτό τότε οι καταθέτες θα πάρουν τα χρήματά τους έξω και οι ομολογιούχοι δεν θα έχουν χρήματα διαθέσιμα».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ποια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ θα μπορούσαν να επωφεληθούν από πιθανή εισροή ευρωπαϊκών κεφαλαίων, ο Μπόουβ ανέφερε τη Citigroup.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ