Septic Flesh: Ό,τι βάζεις νούμερο ένα στην ζωή σου, είναι ο Θεός - iefimerida.gr

Septic Flesh: Ό,τι βάζεις νούμερο ένα στην ζωή σου, είναι ο Θεός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην παράδοση των ελληνικών συγκροτημάτων που κάνουν αληθινή καριέρα, στο ίδιο βάθρο με τους Rotting Christ, θα συναντήσεις και τους Septic Flesh.

To Communion ήταν ένα πολύ καλό album. Τόσο καλό που δημιούργησε μια δική του κατηγορία. Οι προσδοκίες για το καινούργιο The Great Mass ήταν (λογικό) μεγάλες. Οι SepticFlesh κυκλοφόρησαν το νέο μεγαλειώδες album τους και ετοιμάζονται να περιοδεύσουν στις ΗΠΑ. Βρήκαμε και εμείς ευκαιρία να τους κάνουμε όλες αυτές τις ερωτήσεις. Ο Σωτήρης και ο Χρήστος είχαν την καλοσύνη να τις απαντήσουν.

Τα τελευταία 3 albums σας τα είχε αναλάβει ο Fredrik Nordstöm. Τι σας έκανε να τον αφήσετε για τα μάτια του Peter Tägtgren;

Σωτήρης Βαγενάς: Ακριβώς το γεγονός, δηλαδή ότι γράψαμε τρία συνεχόμενα άλμπουμ με τον Fredrik. Νιώσαμε ότι είχε έρθει η ώρα να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο, μια νέα οπτική γωνία πάνω στο υλικό μας. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήμασταν ικανοποιημένοι από την ηχητική άποψη του Fredrik. Και οι δύο είναι τρομεροί παραγωγοί και το έχουν αποδείξει πολλές φορές στην μέχρι σήμερα καριέρα τους. Ο Peter ήταν μέσα στα πρώτα ονόματα που ήρθαν στο μυαλό μας όταν ξεκινήσαμε να οραματιζόμαστε το επόμενο βήμα μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επιλογή μας. Έκανε απίστευτη δουλειά στο The Great Mass.

Βλέπω τον Μάιο θα κάνετε μία μίνι περιοδεία στην Γαλλία. Τι θα ακολουθήσει μετά; Υπόλοιπη Ευρώπη, Αμερική; Πότε θα σας δούμε στην Ελλάδα;

Σ.Β.: Μετά από την headlining περιοδεία στην Γαλλία με support μπάντες τους Svart Crown, W.E.B και Valet Parn, θα ακολουθήσουμε τους Children of Bodom στην αμερικανική περιοδεία τους, μαζί με τους DevinTownsend, Obscura. Οπότε τα πλάνα για live στην Ελλάδα θα πάνε προς τα πίσω.

Τα death ονόματα είναι ευφάνταστα. Ποια αλλά είχατε σκεφτεί πριν καταλήξετε στο Septic Flesh;

Σ.Β.: Όταν ήρθα εγώ στο συγκρότημα υπήρχε ήδη το όνομα το οποίο το είχε προτείνει ένας φίλος του Χρήστου και του Σπύρου. Προφανώς δεν είχε γίνει μεγάλη σκέψη για το όνομα. Κάποια στιγμή πρότεινα να το αλλάξουμε αλλά ήταν αργά μιας και είχαμε κυκλοφορήσει κάποια album και είχε δημιουργηθεί αρκετά καλή φήμη στο underground κίνημα ενώ οι οπαδοί της μπάντας το είχαν συνηθίσει.

Ποιος είναι ο θεός του metal;

Σ.Β.: Αν πάρεις την λέξη κυριολεκτικά, τότε είναι ο DIO…

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική μπάντα;

Σ.Β.: Θα σου πω τον αγαπημένο μας Έλληνα συνθέτη, ο οποίος είναι ο Βασίλης Πολυδούρης.

Ποιες είναι οι θρησκευτικές σου αντιλήψεις; Υπάρχει τελικά θεός;

Σ.Β.: Δεν με ενδιαφέρει να πιστεύω γιατί προτιμώ να γνωρίζω. Κατά την δική μου αντίληψη ό,τι βάζεις νούμερο ένα στην ζωή σου, είναι επί της ουσίας ο Θεός σου. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει την επιλογή του. Ακόμα και το να μην επιλέξεις είναι μια επιλογή. Σίγουρα όμως πάντα κάτι τοποθετούμε ή μας τοποθετούν στην κορυφή.

Έχεις σκεφτεί ποτέ να δημιουργήσεις ένα έργο του στυλ death/rock opera;

Χρήστος Αντωνίου: Πιστεύω ότι είναι λίγο ξεπερασμένο αυτό το στυλ αντιμετώπισης της όπερας ταυτισμένη με το goth. Γενικά μου αρέσουν τα πιο πειραματικά ζητήματα που έχουν πιο ενδιαφέρουσα εξερεύνηση γιατί είμαι φανατικός οπαδός της ακραίας κλασσικής σκηνής του 20ου αιώνα. Τώρα αν ένα θέμα είναι ενδιαφέρον και με προκαλεί θα έγραφα και μία όπερα με ακραία στοιχεία και death επιρροές.

Ποιος είναι ο Hitler στη μπάντα;

Χ.Α.: Κανένας. Πρέπει να γίνει σαφές ότι παρά τις εντάσεις που έχουμε σαν μπάντα ορισμένες φορές, κανένας δεν παίρνει αυταρχικό ρόλο διότι έτσι θα διαταράσσονταν ο δεσμός που έχουμε μεταξύ μας.

Είστε (μάλλον) λάτρεις τις δερματοστιξίας. Ποιος έχει το καλύτερο τατουάζ;

Χ.Α.: Ανάλογα αν κάποιος είναι λάτρης του tribal τα δικά μου. Tου Φώτη και του Σπύρου βέβαια μπορεί να υπερτερούν διότι τα έχει φτιάξει ο Hernandez ο οποίος είναι στους κορυφαίους του κόσμου.

Ποιο είναι το πιο γραφικό ελληνικό χαρακτηριστικό που κουβαλάτε;

Χ.Α.: Σίγουρα οι τσακωμοί με πολλή ένταση στην φωνή. Από χιλιόμετρα καταλαβαίνεις ότι είμαστε Έλληνες.

Η μουσική σας έχει πολλά επίπεδα και υπονοεί πολλές και διαφορετικές επιρροές. Ονομάστε τις λιγότερο αναμενόμενες.

Χ.Α.: H αλήθεια είναι ότι κατατάσσουμε τους εαυτούς μας στις μπάντες που εκφράζουν πολλαπλές ανησυχίες πάνω σε πάμπολλα ζητήματα για αυτό και έχουμε κοινό το οποίο μπορεί και να διαφέρει μεταξύ του. Η επιρροή που ίσως να φαίνεται σε πρώτη όψη η λιγότερο αναμενόμενη είναι εκείνη της αρχαίας κλασσικής Ελλάδας. Οι φιλοσοφίες του Σωκράτη και το ελεύθερο ελληνικό πνεύμα το οποίο αναζητάει την «γνώση» όπως υπογραμμίζουμε και στο teaser του Great Mass, είναι αυτό που υποκρύπτεται πολλές φορές κάτω από την σκέψη των Septicflesh και ίσως αυτό δεν είναι τόσο προφανές. Για παράδειγμα είναι πολύ εύκολο κάποιος να εντοπίσει ότι έχουμε βαθύ επηρεασμό από ανατολικούς πολιτισμούς (Summerian Daemons, Annubis, Pyramid God, Persepolis) όμως δε είναι τόσο προφανές κάποιος να αντιληφθεί ότι πίσω από όλα αυτά βρίσκεται η πάγια Σωκρατική θεωρία για την αναζήτηση της αλήθειας με κάθε κόστος.

Έχεις μουσικές guilty pleasures; Τύπου «πάντα μου άρεσε το toxic της Britney»;

Χ.Α.: Κοίτα δεν έχω guilty pleasures διότι ένας μουσικός που σέβεται τον εαυτό του δεν αρνείται κάτι που του αρέσει. Μπορεί το συγκεκριμένο κομμάτι να μην με εκφράζει όμως σαν συνθέτης έχω πάντα ανοιχτά τα αυτιά και δεν απαρνιέμαι νέους ήχους και ερεθίσματα.

Ποιο είναι η τελευταία συναυλία που πλήρωσες να δεις;

Χ.Α.: Δεν θυμάμαι πρέπει να ήταν πάρα πολύ παλιά που δεν μου περνά καν από το μυαλό.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια με τους Chaostar;

Χ.Α.: Οι Chaostar θα με απασχολήσουν πάρα πολύ τους επόμενους μήνες. Αυτή την στιγμή έχω όλη την ενέργεια και την δύναμη για να δημιουργήσω ένα avant-gard έργο εμπνεόμενος από την «Μήδεια». Οι Chaostar σκοπεύω από αυτή τη στιγμή και πέρα να καθορίσουν μία νέα εποχή μουσικά όπου θα συνδυάζεται όλη η μεταλλαγμένη κλασσική γνώση της μουσικής σε ένα ιδιόμορφο αποτέλεσμα. Τα κομμάτια και οι συνθέσεις δεν θα έχουν σχέση με ότι γνώρισε ο κόσμος στο παρελθόν και πλέον θα κινηθούμε σε πιο δυναμικό μουσικό ερέθισμα. Επιθυμία μου είναι και τα φωνητικά της Ανδρονίκης να αποκτήσουν μίας εξαιρετικά ιδιαίτερη χροιά πράγμα το οποίο αποτελεί ένα τεράστιο στοίχημα και πρόκληση και για αυτήν. Δεν σημαίνει ότι το Chaostar θα στερήσει από τους οπαδούς τις μελωδίες που αγάπησαν, τώρα όμως αυτές θα είναι εναλλασσόμενες με εντελώς διαφορετική ενορχήστρωση και οριακά θα αναπνέουν μέσα σε μία λαίλαπα οργής που θέλω να δημιουργήσω στο έργο «Μήδεια». Θα έχουμε και έκτακτη συμμετοχή του Fernando Ribeiro των Moonspell κατά πάσα πιθανότητα σε κάποια σημεία μιας και ο ίδιος είναι πολύ φίλος. Στην συνέχεια σκοπεύουμε να περιοδεύσουμε και στο εξωτερικό όταν κρίνουμε φυσικά ότι είναι η καλύτερη στιγμή. Τέλος θα ήθελα να υπογραμμίσω μία προσεχή και πιθανή συνεργασία των Chaostar με το εναλλακτικό modern-e quartet το οποίο απαρτίζεται από σπουδαίους καλλιτέχνες και εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής. Υπάρχει μια πιθανότητα να γίνει μια συνεργασία πάντα σε ακραίο ύφος και σε πρωτοποριακά πλαίσια.

Κλείνοντας πες μου ποια είναι η μεγαλύτερη σου αμαρτία

Χ.Α.: Η αξία της μεγαλύτερης αμαρτίας μου δεν βρίσκεται στο τι έκανα, αλλά στο ότι δεν θα μαθευτεί ποτέ.

Από την Μπιάνκα Μπογδάνου.

Πηγή: www.crackhitler.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ