Το Facebook έσβησε σελίδα που καλούσε σε Ιντιφάντα - iefimerida.gr

Το Facebook έσβησε σελίδα που καλούσε σε Ιντιφάντα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Facebook κατέβασε σελίδα της Ιντιφάντα, ενώ είχαν γραφτεί σε αυτή πάνω από 350.000 άτομα. Η σελίδα καλόυσε σε εξέγερση εναντίον του Ισραήλ και σύμφωνα με τους υπέυθυνους του Facebook σβήστηκε επειδή πρωωθούσε τη βία.

Ο ρόλος του Facebook ήταν πολύ σημαντικός στις πρόσφατες εξεγέρσεις στη Βόρεια Αφρικη, το Ισραήλ είχε θορυβηθεί απο την απήχηση της συγκεκριμένης σελίδας και εξέφρασε επίσημα τα παράπονά του στους υπεύθυνους του δημοφιλούς δικτύου.

Όλα ξεκίνησαν μετά τις μουσουλμανικές προσευχές στις 15 Μαΐου. Τοτε δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη σελίδα η οποία καλόυσε σε 3η Ιντιφαντα. Στις πληροφορίες της σελίδας αναγραφόταν " Η ημέρα της κρίσης θα έρθει μόλις οι Μουσουλμάνοι σκοτώσουν και τον τελευταίο Εβραίο"

Μετά το σβήσιμο απ'το Facebook δημιουργήθηκαν 3 νέες παρόμοιες σελίδες και ήδη έχουν γραφτεί πάνω απο 10.000 άτομα.

Σύμφωνα με το Facebook ενώ η σελίδα αρχικά ξεκίνησε με ειρηνικούς σκοπούς, οσο αυξανόταν η δημοφιλία της τόσο πλήθαιναν τα βίαια σχόλια απο χρήστες. Όταν και οι διαχειριστές της σελίδας άρχισαν να καλούν σε βίαιες πράξεις, άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της σελίδας..

Ηγέτικο μέλος της Φατάχ εξέφρασε με τη σειρά του τα παράπονά του για την κίνηση του Ισραήλ αναφέροντας πως το Ισραήλ δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του λόγου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ