Ανοιχτά αύριο τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Ανοιχτά αύριο τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέμα ωρών είναι πλέον και η υπογραφή της τελικής συμφωνίας για τη μεταβίβαση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, στην Τράπεζα Πειραιώς.

Οπως γράφει ο Σταμάτης Ζαχαρός στο capital, σε λίγη ώρα αναμένεται να συνεχιστεί η διαδικασία που διεκόπη χτες βράδυ στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, ενώ σύμφωνα με πηγές της Τρόικα που παρακολουθούν πολύ στενά τη διαδικασία, απομένουν μόνο τυπικά θέματα να λυθούν, καθώς οι λεπτομέρειες της συμφωνίας είχαν σχεδόν οριστικοποιηθεί από χτες.

Εντός της ημέρας, άλλωστε, αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις, καθώς ο στόχος παραμένει να ανοίξουν αύριο τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Στόχος που είναι σχεδόν βέβαιο πλέον ότι θα επιτευχθεί. Τουλάχιστον αυτό σχολίαζαν τραπεζικοί κύκλοι καθώς δεν υπάρχει κανένα πρόσκομμα, ενώ σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις συγχωνεύσεων τραπεζών, οι διαδικασίες ενοποίησης των υποκαταστημάτων ξεκίνησαν σχεδόν άμεσα.

Με τον τρόπο αυτό το σύνολο των ελληνικών τραπεζών είναι πλέον ενταγμένο στο ευρωσύστημα και, ως εκ τούτου, διασφαλίζεται πλήρως η συστημική ευστάθεια, σχολίαζαν τραπεζικοί κύκλοι.

Υπενθυμίζεται ότι ασχέτως με το τι θα συμβεί με τις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών, το σύνολο των καταθέσεων και των τραπεζικών εργασιών στην Ελλάδα παραμένουν πλήρως διασφαλισμένες.

Εξάλλου, επιβεβαιώνεται πλήρως χτεσινό ρεπορτάζ του capital, με βάση το οποίο η συμφωνία είχε σχεδόν επιτευχθεί από νωρίς το απόγευμα και περιελάμβανε και την Ελληνική Τράπεζα, η οποία διαθέτει 29 καταστήματα στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ