Βαρουφάκης: Να μην πληρώσουν οι Κύπριοι φορολογούμενοι την τραπεζική «φούσκα» - iefimerida.gr

Βαρουφάκης: Να μην πληρώσουν οι Κύπριοι φορολογούμενοι την τραπεζική «φούσκα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για εγκληματική ανοησία των τραπεζιτών κάνει λόγο ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος τονίζει πως είναι απαράδεκτο να πληρώσει ο Κύπριος φορολογούμενος ώστε να αναθερμανθεί η «φούσκα» του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Ο γνωστός οικονομολόγος σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, αναφέρει ότι οι τράπεζες διοικούνται από επιχειρηματικά ανόητους ανθρώπους οι οποίοι ευθύνονται για τη «φούσκα» με τα τεράστια ανοίγματα που είχαν κάνει.

«Θα το φορτώσουμε αυτό σε έναν φορολογούμενο; Η απάντηση για μένα είναι ένα τεράστιο όχι» πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης.

Σημείωσε, ακόμη, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ομαλή προσαρμογή στην Κύπρο και το θέμα είναι να ελαχιστοποιηθούν τα ανθρώπινα κόστη και η ύφεση να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη.

Ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ του κουρέματος των καταθέσεων που δεν είναι ασφαλισμένες, ωστόσο, εκτίμησε ότι ενδεχόμενη έξοδος της Κύπρου από την ευρωζώνη είναι παρακινδυνευμένη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ