Κρίσιμο τετ α τετ Τρόικα-Κυπριακής κυβέρνησης με φόντο το «κούρεμα» - iefimerida.gr

Κρίσιμο τετ α τετ Τρόικα-Κυπριακής κυβέρνησης με φόντο το «κούρεμα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τετ α τετ του κλιμακίου της τρόικα με το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών που είναι προγραμματισμένο στο υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου, θα καθορίσει τις εξελίξεις στο θρίλερ που ζει η Κύπρος τα τελευταία 24ωρα.

Το ταξίδι του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη με τους πολιτικούς αρχηγούς στις Βρυξέλλες βρίσκεται στον «αέρα», καθώς σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, τα επόμενα βήματα αναμένεται να καθοριστούν με το πέρας της σύσκεψης με την Τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης, είπε ότι ανάλογα με το αποτέλεσμα θα καθοριστούν και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης. Στο επίκεντρο θα βρεθεί το νομοσχέδιο που αφορά το κούρεμα στις καταθέσεις της Τράπεζας Κύπρου.

O υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 στην Τράπεζα Κύπρου .

Μιλώντας το πρωί στο Mega, ο κ. Σαρρής εκτίμησε ότι το κούρεμα θα διαμορφωθεί κοντά στο 25%.

Διευκρίνισε ακόμη ότι η πρόταση που είναι στο τραπέζι επικεντρώνεται στην Τράπεζα Κύπρου και όχι σε όλες τις κυπριακές τράπεζες. «Το αντικείμενο της όλης συμφωνίας είναι οι δύο μεγάλες τράπεζες», σημείωσε ο κ. Σαρρής.

Ο υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την εξεύρεση λύσης στην κυπριακή κρίση. «Βλέπουμε μπροστά μας ένα δρόμο πιο καθαρό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βουλή τρόικα ψηφοφορία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ