Με λουκέτο απειλούνται 43 θέατρα στην Αθήνα - Ποια έχουν ήδη λάβει επιστολή για σφράγισμα - iefimerida.gr

Με λουκέτο απειλούνται 43 θέατρα στην Αθήνα - Ποια έχουν ήδη λάβει επιστολή για σφράγισμα

Με λουκέτο απειλούντα 43 θέατρα στην Αθήνα - Ποιά έχουν ήδη λάβει επιστολή για σ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με λουκέτο απειλούνται 34 θεατρικοί χώροι στην Αθήνα, καθώς σε ελέγχους που πραγματοποίησε η υπηρεσία του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που απαιτούνται από το νόμο για τη λειτουργία τους, διαπίστωσε προβλήματα σε αρκετούς από τους χώρους αυτούς και δρομολόγησε την προβλεπόμενη διαδικασία.

Τέσσερα θέατρα έχουν ήδη λάβει επιστολή - ειδοποίηση για τη σφράγιση των χώρων τους από τη Διεύθυνση Εμπορίου και Ανάπτυξης του δήμου Αθηναίων, καθώς λειτουργούν -σύμφωνα με την επιστολή- χωρίς άδεια.

Μεταξύ αυτών είναι το θέατρο Θεμέλιο, ο χώρος Τέχνης Vault και η Knot Gallery, που φιλοξενούν και θεατρικές παραστάσεις, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να σταλεί αντίστοιχη επιστολή στις υπόλοιπες 30 προβληματικές θεατρικές σκηνές.

Από την πλευρά τους, οι θεατρικοί επιχειρηματίες υποστηρίζουν πως το καθεστώς λειτουργίας των θεάτρων προβλέπεται σε έναν αναχρονιστικό νόμο της δεκαετίας του '30, νόμο που ουδεμία σχέση έχει -όπως τονίζουν- με τα σημερινά δεδομένα.

Οπως δηλώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρκετοί από αυτούς, προσανατολίζονται στο να κλείσουν οι ίδιοι τις αίθουσές τους για να αποφύγουν το λουκέτο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ