Μαϊμούδες ελέγχουν ρομπότ με το μυαλό τους [βίντεο] - iefimerida.gr

Μαϊμούδες ελέγχουν ρομπότ με το μυαλό τους [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλέον τα ρομπότ και τα ρομποτικά μέλη αποτελούν μεγάλο κομμάτι της παγκόσμιας τεχνολογίας και η εξέλιξή τους απασχολεί τους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο. Στα πλαίσια εκμάθησης ελέγχου των ρομποτικών μελών ένας αμερικάνος επιστήμονας έκανε ένα πρωτότυπο πείραμα.

Σε ένα εργαστήριο στο Πανεπιστήμιο Ντιουκ, ένας νευροεπιστήμονας εκπαιδεύει πιθήκους να ελέγχουν ρομπότ με το μυαλό τους. Πλέον οι πίθηκοι που εκπαιδεύει, μπορούν να ελέγξουν εικονικά όπλα, πραγματικούς ρομποτικούς βραχίονες, ολόκληρο ρομποτικό εξωσκελετό, ακόμη και ολόκληρα ρομπότ που βρίσκονται στην άλλη πλευρά του πλανήτη και όλα αυτά μόνο με το μυαλό τους.

Στόχος της έρευνας είναι να βρει τρόπο να βοηθήσει παράλυτους ανθρώπους να επανακτήσουν την κινητικότητα και τον έλεγχο ρομποτικών μελών. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την μαϊμού να κουνάει τους ρομποτικούς βραχίονες μόνο χρησιμοποιώντας το μυαλό της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ