Box Office: Δεύτερη βδομάδα κορυφής για το Hangover - iefimerida.gr

Box Office: Δεύτερη βδομάδα κορυφής για το Hangover

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το απογοητευτικό άνοιγμα του X-Men: First Class δεν κατάφερε να απειλήσει την κυριαρχία του The Hangover Part II, που μετέτρεψε την πρωτιά του σε εισβολή στην όγδοη θέση των εισπρακτικότερων τίτλων της χρονιάς, σε μια βδομάδα που είδε τα εισιτήρια να ξεπερνούν τα 200 χιλ συνολικά.

Δεύτερο τετραήμερο στην κορυφή των ταμείων πέρασε το The Hangover Part II, παρά τη σημαντική πτώση της τάξης του 52% που έφερε το Άγιο Πνεύμα και το τριήμερό του. Με ελαφρώς λιγότερες αίθουσες να γεμίσει (96 έναντι 115), η παρέα των καταστροφικών bachelor party μάζεψε 37 χιλ στο δεύτερο τετραήμερό της, για να φτάσει το γενικό της σύνολο στις 169,9 χιλ εισιτήρια και να εισβάλει μόλις από το δεκαήμερό της στην δεκάδα των εισπρακτικότερων τίτλων της χρονιάς, πετώντας εκτός το Hereafter (2010) των 163 χιλ εισιτηρίων.

Η παραμονή του The Hangover στην κορυφή, σημαίνει όπως καταλαβαίνεις αποτυχία του X-Men: First Class να τη διεκδικήσει. Το reunion των μεταλλαγμένων άνοιξε τουλάχιστον απογοητευτικά, μαζεύοντας μόλις 28 χιλ εισιτήρια στο τετραήμερό του, από 78 ολόκληρες οθόνες. Το νούμερο αυτό είναι λιγότερο κι απ' το μισό της επίδοσης που είχε πετύχει το X-Men Origins: Wolverine (2009), που είχε ανοίξει στα 73,5 χιλ από 79 αίθουσες, και μάλιστα στο ευρύτερης αργίας τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Τουλάχιστον βέβαια η επιστροφή του franchise τα πήγε καλύτερα απ' το Kung Fu Panda 2, που από 106 οθόνες έφτασε σχεδόν τα 20 χιλ στο τετραήμερο, λίγο πάνω δηλαδή απ' το τέταρτο Pirates of the Caribbean που από 83 αίθουσες μάζεψε κάτι πάνω από 18 χιλ εισιτήρια στο τέταρτο τετραήμερο προβολών του. Κλείνοντας μήνα στις αίθουσες, οι Πειρατές μάζεψαν 30 χιλ καινούρια εισιτήρια την εβδομάδα που πέρασε, φτάνοντας σχεδόν στις 100 χιλ εισιτήρια τη διαφορά τους απ' τη δεύτερη εισπρακτικότερη ταινία της χρονιάς, για να αποσαφηνίσουν ότι η πρωτιά τους πιθανότατα θα παραμείνει αδιαφιλονίκητη για όλο το υπόλοιπο του έτους.

Πάντως, τα εισιτήρια του The Hangover μαζί με αυτά των pretenders του, κατάφεραν να σπρώξουν το σύνολο της εβδομάδας πάνω απ' τα 200 χιλ στο σύνολο, σε μια άνοδο της τάξης του 13% σε σχέση με την προηγούμενη, ενώ σε παλιότερους τίτλους, το Le Nom des Gens δείχνει να έχει μαζέψει αρκετά καλό word of mouth ώστε να πετύχει άυξηση κατά 35% σε σχέση με το πρώτο τετραήμερό του, μαζεύοντας 1,9 χιλ εισιτήρια από μόλις δύο αίθουσες, και μάλιστα θερινές σ' ένα σκηνικό μάλλον φθινοπωρινό. Σε παρόμοιες εισπράξεις κινήθηκε και το The Ward με ξεφούσκωμα κατά 32% σε σχέση με το άνοιγμα, ενώ το Insidious δείχνει να κινείται προς την αποχώρηση απ' τις αίθουσες, με μόλις 415 εισιτήρια από 9 οθόνες.

Πηγή: Movies for the Masses

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ